Više čitatelja kontaktiralo je redakciju portala Megamedia negodujući zbog činjenice da su zaposlenicima općine Vrsi  nedavno, u vrijeme pandemije, značajno povećane plaće

U vrijeme kada se čitava Europa bavi koronavirusom, pandemijom kada mnogi ostaju bez posla, a on ima koji rade, smanjuju se plaće, u općini Vrsi donose odluku o povećanju koeficijenata.  21. ožujka, u jeku pandemije, vladajuća većina u Općinskom vijeću izglasava Odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu. Umjesto koeficijenta 2,0 ubuduće  će pročelnik jedinstvenog upravnog odijela imati koeficijent 2,35. Voditelj financijsko-računovodstvene službe od sada umjesto 1,80 ima koeficijent 2,15 itd. Tako će neto plaće zaposlenih u općini Vrsi ubuduće biti od 8 tisuća kuna pa nadalje osim komunalnih redara i referenata sa srednjom stručnom spremom koji će od sada primati  oko 6 tisuća kuna mjesečno.

– Pročelniku Leonardu Rončeviću kojeg su zaposlili 1.travnja 2020., a sami procijenite je li vrijeme zapošljavanja novog pročelnika potrebno u zadnjoj godini mandata i u jeku krize s pandemijom, je povišen koeficijent s 2.00 na 2.35. Dosadašnji v.d. pročelnik Marko Rončević je vraćen na mjesto višeg stručnog suradnika. Kako dotični gospodin ne bi trpio materijalnu štetu i smanjenu plaću višem stručnom suradniku je povećan koeficijent s 1,45 na 2.00 pa sada ima istu plaću kao i ranije kad je bio pročelnik, informirao nas je jedan od čitatelja.

Ogorčeni su posljednjim odlukama Općinskog vijeća koji se odnose na dodatno opterećenje proračuna, tim više što drže kako su novce trebali uložiti u protuepidemijske mjere.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime