Kao što smo i pretpostavili, proglašavanje protupožarnog puta koji vodi do budućeg gradilišta luksuznog hotela u Baškoj Vodi, investitora Kruna Žulja, bilo je u potpunosti nezakonito!

HDZ-ov načelnik Josko Roščić još jednom je prešao mjeru kada je svjesno lagao novinarima tvrdeći kako je odluku o klizištu, pazi sad, jednoglasno donijelo Općinsko vijeće.

– Nisam osobno donio odluku da se urušeni zemljani dio proglasi klizištem, već Općinsko vijeće koje je jednoglasno prihvatilo sanaciju i ograđivanje terena zbog opasnosti po živote ljudi, kazao je Josko Roščić prošli tjedan za Makarsku kroniku. Međutim, u posljednjem broju ovog tjednika demantiraju ga dvoje vijećnika SDP-a koji su bili na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Saborska zastupnica Dragica Vranješ i njezin otac Josko Roščić, načelnik općine Baška Voda

– Na osnovu naših načela o transparentnosti rada i moralne obaveze prema svoj javnosti i našim biračima, mi članovi Općinskog vijeća iz SDP-a dužni smo izvijestiti kako na 11.sjednici Općinskog vijeća Baška Voda od 28.prosinca 2018. nije bilo ni točke dnevnog reda pa samim tim ni izglasavanja odluke o proglašavanju klizišta na predjelu ispod bungalov naselja „Urania“ u Baškoj Vodi. Dokaz da je tomu tako je tonski zapis i zapisnik s navedene sjednice iz kojih je očito da je to bio Aktualni sat gdje je postavljeno pitanje o uređenju turističke staze uz plažu i srušenim borovima po njoj, očitovali su se vijećnici Ines Buljubašić i Rajko Jurišić.

Portal Megamedia je u posjedu dokumentacije iz koje je razvidno da doista nikad nije raspravljano niti glasovano za donošenje odluke o klizištu jer je ista trebala biti objavljena u službenom Glasniku općine Baška Voda. Da je kojim slučajem odluka donesena, stupila bi na snagu danom objave u službenom Glasniku. Kako ni u jednom općinskom Glasniku, dostupnom na službenim stranicama općine Baška Voda nema ni slova o klizištu, jasno je da je riječ o najobičnijoj laži, tko zna kojoj po redu iz usta Joska Roščića. Zašto Josko Roščić laže? Zato što može.

Ali ne samo zato. Josko Roščić zbog vlastite taštine ne može prijeći preko činjenice da je Kruno Žulj kao investitor budućeg luksuznog hotela dobio izvršnu (pravomoćnu) građevinsku dozvolu nakon 15 godina pravne bitke. Uvidjevši da žalbe više neće pomoći, Josko Roščić je kao odgovorna osoba općine Baška Voda samo jedno jutro dao nalog radnicima da nezakonito blokiraju protupožarni put zbog čega ih je doveo u nezavidan položaj jer će protiv tih radnika kao i protiv samog Roščića biti pokrenut sudski postupak zbog kršenja Kaznenog zakona kao i Zakona o zaštiti od požara.

Svjedoci za portal Megamedia tvrde da je noć prije nezakonitih radova blokiranja protupožarnog puta skupina muškaraca s alatom potkopavala dio ispod šetnice sve dok se jedan od borova nije urušio. Na njihovu žalost, iza sebe su ostavili mnoštvo otisaka radničke obuće što su mnogi u Baškoj Vodi i foto dokumentirali.

Nakon svega, i više je nego jasno da Josko Roščić namjerno opstruira projekat koji će u općinski Proračun donijeti 7 milijuna kuna komunalnog doprinosa, 350 radnih mjesta za vrijeme gradnje hotela, a kasnije 15o novih radnih mjesta u samom hotelu. Šteta koju čini Josko Roščič za žitelje Baške Vode, pogotovo za mlade koji nemaju posla i koji intenzivno razmišljaju o odlasku iz Hrvatske, nemjerljiva je.

O samovolji Joska Roščića prošli tjedan informirani su mnogi, među njima i premijer Andrej Plenković koji je ujedno i stranački šef Josku Roščiću. Hoće li Andrej Plenković mirno gledati kako njegov načelnik upropaštava perspektivu Baške Vode, odriče se milijuna kuna i stotina radnih mjesta ili će ga sankcionirati, pokazat će vrijeme. (NASTAVLJA SE…)

23 KOMENTARI

 1. Da Andrej Plenković……. Ajmo ovako: Ko je pozivao Dragicu Roščić na radne posjete u Brisel još i prije nego je bio Premijer? Ko je Dragicu Roščić postavio u Sabor a imala je 900 glasova pored drugih više rangiranih članova stranke a ima ih..? Ko Dragicu Roščić može poslat u Brisel kao eurozastupnicu što se priča u zadnje vrijeme..? Odgovor samo jedan: Andrej Plenković. On ima i to je nesumljivo vrlo dobar odnos s Dragicom Roščić, a sam Joško se javno hvali da je s Plenkovićem prijatelj… Dakle matematika vrlo prosta. Odgovara na mnoga pitanja. A općepoznata je činjenica da gospodin Premijer svoje bliske suradnike, nazovimo ih tako, ne baca u vatru već ih ponekad i drsko podržava što smo vidjeli toliko puta. I onda nadobudno pitanje “hoće li Plenković pozvati svoga pajdu na odgovornost” jest smiješno do suza, satira dakle.

 2. Dokle se seže bahatost ovog egoističnog šerifa pa to je nevjerojatno. Za njega vrijedi stara izreka; ako hoćeš znati kakav je čovjek samo mu daj vlast u ruke…

 3. A ljudi moji dovoljno vam je u google trazilicu upisati ime presjednika vijeca ,ostatak vijecnika iz HDZ-a,imena djece i rodbine i pristasa Joska Roscica pa ce te vidit koja im je glavna djelatnost.Djelatnost:7721, Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) opreme za rekreaciju…e to vam sve govori koji su to misevi i redikuli …Lezajke su HDZ ovoj masineriji glavna djelatnost u turizmu…smijesno

  • Pojedini vjecnici i ne mogu funkcionirat ako po ure prije sjednice ne povucu jednu bijelu crtu.Obavezno povucu kroz smotanu novcanicu od minimalno 100ojera

   • Znam jednog koji ima puno funkcija i privatnih obveza,dolazi sezona, te mu je za odrzavanje forme potreban doping.A i uz to podupire najprofitabilniju granu u Baskoj,a to je dilanje.Zato je i priseban donoseci vazne odluke za dobrobit pucanstva Baske Vode.

 4. On u biti nije lagao gledajući iz njegove perspektive jer za njega općinsko vijeće su samo hdz ovi vijećnici a oni jesu, u biti, donijeli jednoglasnu odluku da se slažu sta god on rekao.
  Ko je zato da bašku vodu proglasimo mojom prčijom?
  Za, za, za, za, za, za, za, za.
  Usvojeno!
  😎

  • Tu ste pogodili u bit, njemu je Vijeće njegovi jazavci koje je tu stavio da dižu ruke, ostali ne postoje, za njega je Vijeće ti njegovi a oni su jednoglasno usvojili. Da su magarci rase chinook. Sve ok.

 5. Da li bi bilo legalno da Vijeće donese odluku da jedan kat hotela pripada Rošćiču.? Da bilo bi legalno oni imaju pravo donijet tu politićku odluku.!Jadni narode koga ste izabrali da vas zastupaju , svi na ispovijed u fre Šime. Jeedino ste vi gori od njega i samo vas može ispovidit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime