Dugi niz godina traje fama o Zadarskoj županiji kao području idealnom za život. Svi su ljubomorni na nas, svi žele preseliti u naše krajeve i svaki onaj koji kaže drugačije radi protiv interesa i razvoja iste

Moramo priznati da se, svaki put kad pročitamo tako nešto, osjećamo kao da živimo u nekom paralelnom Svemiru jer život u Gračacu (a vjerovali ili ne Gračac je u Zadarskoj županiji) je sve samo ne idealan.

Krenimo redom.

Znate li kako se iz Gračaca, općine u Zadarskoj županiji, može stići do Zadra, središta Zadarske županije?

Vrlo jednostavno. Čazmatrans kreće iz Zadra u 6.00 ujutro, dolazi u Gračac oko 7.30 sati i vraća se odmah prema Zadru.

U 13.15 sati ista tvrtka vozi iz Zadra preko Karina i Obrovca do Gračaca u koji stiže u 14.50 sati.

I to je to. Ne, oprostite, da vas ne lažemo, postoji i linija AP Varaždin koja vozi iz Zadra za Varaždin u 15.10 sati i stane u Gračacu. Ako netko želi u Varaždin, dobrodošao je.

I to sve samo radnim danom, jer nećete valjda vikendom u Zadar?!

Liburnija? Zaboravite. Kao što su oni zaboravili nas, jer Liburnija ipak vozi samo po Zadarskoj županiji. A Gračac ipak nije u Zadarskoj županiji. Bar ne po njima.

Pedijatar? U Gračacu ga nema. Naša djeca valjda ne zaslužuju skrb po kriterijima te iste Zadarske županije koja je tako divno mjesto za život.

Stomatolog? Čitaj pod „pedijatar“.

Ginekolog? Sad već pretjerujemo, znamo.

Gračac je, dragi naši žitelji, čardak ni na nebu ni na zemlji. Mjesto idealno za prijavu zemljišta kako bi netko pokupio poticaje i tu ništa ne radio, kako bi se dogovarala politička trgovina i kako bi se mještanima obećavalo sve i svašta. Svake četiri godine. U toj istoj, za život idealnoj Zadarskoj županiji.

Načelnica je tamo gdje jest, a svakim takvim potezom, ne sumnjamo, HDZ-u će popularnost u anketama i nadalje rasti. Jer, u takvom društvu živimo.

Ono što se rastjeralo iz Gračaca, rastjeralo se. Ostali su se vjerojatno naviknuli da ovako mora biti. I da je i ta Čazmatransova linija prema Zadru privilegija koju imaju rijetki. Pa još ako imate „sreće“ da vam se dijete razboli ili vas zub zaboli točno u 7.25 ujutro…

                                                                                              OO SDP GRAČAC

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime