Gračac je općina koja je redovito zapostavljena u Zadarskoj županiji kako politički tako i medijski, pa se shodno tome događaju u najmanju ruku čudni politički zahtjevi, piše u priopćenju SDP-a Zadarske županije koje objavljujemo u nastavku

Sjednica Općinskog vijeća na kojoj se trebalo glasati o proračunu je odgođena za utorak na zahtjev SDSS-a jer naime žele osnivanje nove radne jedinice komunalnog poduzeća “Čistoća Gračac” u Srbu koja bi preuzela sve poslove komunalnog poduzeća osim odvoza komunalnog otpada. Dakle, preuzeli bi upravljanje grobljima, javnom rasvjetom i nerazvrstanim scenama.

Svrha javnog poduzeća je pružanje javnih usluga građanima općine. Neki politički akteri očito žele da javno poduzeće u općinskom vlasništvu za svrhu ima uhljebljivanje stranačkih kadrova, pa u Općini s manje od 3 tisuće stanovnika žele razdvajanje poslova.

Pritom ne vode brigu o kvaliteti pružene usluge, pa u konačnici i potrebama građana na području cijele Općine.  Ako postoje problemi, a o tome nisu govorili, u radu komunalnog poduzeća rješenje sigurno nije u uhljebljivanju ljudi u novu radnu jedinicu.

Mi u SDP-u smatramo da povećanje efikasnosti, pa i svrsishodnosti, komunalnog poduzeća  se ne može ostvairiti stavljanjem političkih šapa nad radom i zapošljavanjem u komunalnom poduzeću, a poglavito kad se to koristi kao politička ucjena.

Nažalost, ovo nije prvi put da su građani Gračaca žrtve političkih pritisaka koji dolaze s viših razina, kako državne, tako i županijske radi trulih političkih dogovora koji su uglavnom temeljeni na podjeli “političkog plijena”, a ne na stvarnim razvojnim projektima Općine Gračac.

Usvajanjem ovakvog prijedloga komunalno poduzeće bi se potencijalno dovelo u stvaranje dugova, a time i samo pružanje javnih usluga. Komunalni problemi su isti za sve, kao i javne usluge, bez obzira na etnički predznak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime