Svjedoci smo da je od početka ove godine glavna tema poskupljenja u trgovinama povodom uvođenja eura. AP je otvorio rat trgovcima, prijeteći praznim puškama, a tamo gdje stvarno imaju utjecaja ništa. Cijene idu gore za 100%, a oni odobravaju takve odluke, započinje priopćenje zadarskog SDP-a kojeg objavljujemo u cijelosti

Tako svjedočimo da je visina pristojbe za komunalni vez u lukama B kategorije s prethodnih 50 kuna godišnje po nedjeljivom dužnom metru podignuta na 13.50 eura po nedjeljiva dužnom metru. U ovu kategoriju spada većina luka s komunalnim vezom u našoj županiji.

Radi se o povećanju cijene za većinu naših građana koji imaju male brodice, a ne o vlasnicima luksuznih plovila. A sve više građana nam se žali da su u mnogim lukama poslali uplatnice bez da su osigurali normalan vez i sidro i bez uložene kune. Pritom su neke luke u koje nije uložena niti kuna “prebacili” iz treće u drugu kategoriju te je time cijena s 30 kuna podignuta na 13.50 eura.

Ove opetovane prigovore naših sugrađana dobivamo cijeli ovaj mjesec. Ako je inspekcija kažnjavale frizerski salon zbog zaokruživanja na punih 4 centa kako bi trebala reagirati na zaokruživanja od 100%?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime