Šime Čustić radio je kao vozač sanitetskog prijevoza u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije, a onda je krajem rujna 2019. tadašnji ravnatelj Ivica Erlić raskinuo Ugovor o radu bez obrazloženja

Nesporno Šime Čustić udovoljava svim uvjetima da posao da radi kao vozač sanitetskog prijevoza o čemu svjedoče brojna uvjerenja, usavršavanja, ali i radno iskustvo. Pored toga, Šime Čustić ima i završenu visoku školu profesionalnog vozača i zdravstvenog djelatnika, a i dijete je hrvatskog branitelja, a i sam ima status ratnog vojnog invalida jer je kao dijete ranjen. Kako Zavod za hitnu medicinu svako toliko traži vozača sanitetskog prijevoza, Šime Čustić je od rujna 2019. do danas poslao čak 30 molbi za posao, no nitko od odgovornih nije pokazao interes.

– Ministar Vili Beroš izvijestio je Državni inspektorat o mom slučaju i u nadzoru su utvrđene nepravilnosti prema meni od strane Zavoda za hitnu medicinu u vrijeme mandata ravnatelja Ivice Erlića i presjednika Upravnog vijeća Šime Rušina. Ivica Erlić više nije ravnatelj, ali je Šime Rušin i dalje na čelu Upravnog vijeća. Zato sam danas odlučio ući na sjednicu Upravnog vijeća i pitati g.Rušina, zašto ja kao profesionalni vozač i zdravstveni djelatnik ne mogu dobiti posao, priča nam Šime Čustić. Kako je to izgledalo, pogledajte u priloženom videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime