Nakon fijaska sa izborima za Mjesne odbore, a potom i vrlo lošeg rezultata pločanskog SDP-a na izborima za Europarlement, jučerašnji rezultati  predsjedničkih izbora samo su potvrdili da nešto u Pločama ne štima

Barem kad je u pitanju SDP koji je na vlasti od lokalnih izbora 2017. Potpora građana prema SDP-u sve više slabi. Jučer je u Pločama na izbore izašlo 5.263 birača i većina je glasovala za HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Time je još jednom odaslana poruka pločanskom SDP-u da ne rade dobro i da je vrijeme za promjene.

Posljednjih nekoliko dana, ekipa portala Megamedia boravila je u Pločama istražujući što je uzrokovalo pad rejtinga SDP-a u tom gradu. Razgovarali smo sa brojnim istaknutim građanima, poduzetnicima, političarima, običnim malim ljudima. Tako nam je nekoliko gradskih političara skrenulo pozornost na gradonačelnika Mišu Krstičevića.

– Krstičević ignorira svoje koalicijske partnere i sve zasluge za projekte pripisuje sebi što poprilično iritira. Primjerice, prisvojio je zasluge za plažu na Tehničkom koju sada mnogi građani, zahvaljujući PR mašineriji koju je gradonačelnik uposlio, nazivaju „Mišinom plažom“. Istina je ipak drugačija. Nikada Mišo Krstičević ne bi mogao pristupiti projektu navedene plaže da prvi korak nije napravilo Ministarstvo obrane  i kasnije Vlaho Orepić, kazao nam je jedan donedavni suradnik Miše Krstičevića.

– Točno je da se Mišo Krstičević okružio PR-ovcima koji grade od njega svojevrsni kult ličnosti, ali je točno i to da ga svakodnevno napuštaju dojučerašnji sljedbenici, suradnici, partneri, tvrdi nam jedan od naših sugovornika.

Građani tvrde da je Mišo Krstičević puno obećavao kada je došao na vlast i da su od njega bila mnoga očekivanja, no dvije i pol godine kasnije, nema više entuzijazma. Kažu da ne nosi uzalud titulu „vikend gradonačelnika“. Priča se i to da po povratku iz Splita ili Zagreba, Mišo Krstičević prije nego uđe u Ploče, nazove svoje suradnike koji ga potom dočekuju ispred zgrade Grada Ploča i otvaraju mu vrata što nailazi na podsmijeh prolaznika.

– Mišo Krstičević i njegovi politički drugovi provodi neviđeni revanšizam. Primjerice, naručili su reviziju poslovanja Grada Ploča iz vremena kada je na vlasti bio HDZ koja je trebala poslužiti kao municija protiv opozicije. Na žalost brojnih SDP-ovaca, revizija nije pokazala malverzacije, tvrdi nam jedna naša sugovornica. Doznajemo i to da gradske vlasti na čelu sa Mišom Krstičevićem uporno šute o pokrenutim sudskim sporovima koje redom gube. Do redakcije portala Megamedia je tako došla vijest o izgubljenom sporu zbog kojeg će proračun Grada Ploča dobrano patiti, no  Mišo Krstičević i njegovi sljedbenici o svemu šute.

Stoga ne čudi da je Kolinda Grabar Kitarović osvojila više glasova nego SDP-ov Zoran Milanović kada se vidi na koji način funkcionira SDP-ova vlast u tom gradu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime