Virski SDP-ovci osvrnuli su se na svojim službenim Facebook stranicama priopćenjem na stanje u toj općini koje objavljujemo u nastavku

Na Viru je svanuo novi dan. Medijska mašinerija vladajućih je u punom pogonu pa članci o jučerašnjoj sjednici vijeća izlaze jedan za drugim kako se sunce penje na nebu. Do ponoći će se zakuhati komentari na društvenim mrežama na razne objave. I taj zanos će trajati možda jedan dan, možda dva, tri dok ne dođe riječ ministra Malenice. Do tada imamo dva predsjednika vijeća Općine Vir.

Svi igrokazi imaju jedan cilj: okrenuti pažnju javnosti na sebe. I dok se svi bave time tko je predsjednik vijeća – Antonio Vučetić ili Josip Bašić – virski sustav grca u dugovima. Uvidom u Sudski registar došli smo do Odluka o raspodjeli gubitka za 2021. godinu u četiri trgovačka društva. Pa krenimo redom:

– Vir turizam d.o.o. ima gubitak poslovne godine 2021. u iznosu od 1.968.435,00 kuna. Zadržana dobit prethodnih razdoblja je 1.566.059,00 kuna i koristi se za pokriće gubitka dok se preostali iznos gubitka prenosi na buduća razdoblja. Preneseni gubitak iz prethodnih godina je 5.226.685,00 kuna te se prenosi u buduća razdoblja. Odluku su potpisali direktorica Društva Kristina Perić i predsjednik Skupštine Antonio Vučetić.

– Vodovod Vir d.o.o. ima gubitak poslovne godine 2021. u iznosu od 1.147.932,00 kuna. Preneseni gubitak iz prethodnih godina je 10.091.782,00 kuna te se zajedno prenose u buduća razdoblja. Odluku su potpisali direktor Društva Hrvoje Bašić i predsjednik Skupštine Antonio Vučetić.

– Vir zaštita d.o.o. ima gubitak poslovne godine 2021. u iznosu od 154.530,00 kuna. Preneseni gubitak iz prethodnih godina je 1.340.238,00 kuna te se prenosi u buduća razdoblja. Odluku su potpisali direktor Društva Darko Bašić i predsjednik Skupštine Antonio Vučetić.

– VKG d.o.o. ima gubitak poslovne godine 2021. u iznosu od 1.082,00 kune. Preneseni gubitak iz prethodnih godina je 314.120,00 kuna te se presnosi u buduća razdoblja. Ne zna se tko je potpisao Odluku jer nije navedeno.

Sve ove Odluke prilažemo kako bi vidjeli detalje.

Ovo su ogromni gubitci i netko bi morao odgovarati za njih. Neki od ovih direktora imaju ogromne plaće i nitko ih ne dovodi u pitanje. Jasno je iz priloženog da se radi o grupi nesposobnih ljudi koji i dalje sisaju novac iz Općine Vir na štetu svih stanovnika ovog otoka. Također je jasno da se radi o korupciji.

Posebnu pažnju posvetite TD VKG d.o.o. Radi se o firmi koja ne posluje godinama i čiji je zadnji direktor otišao u mirovinu prije par godina. Odluka o gašenju VKG-a je dostavljena na Općinsko vijeće u ožujku 2022. godine. Nije bila u dokumentaciji dostavljenoj vijećnicima već je na samom vijeću umetnutna na dnevni red. Na pitanje vijećnice od kada firma ne posluje, pročelnica Katarina Radović nije dala odgovor i rekla je da će se odgovor dostaviti. Odgovor nije dostavljen,a Katarina Radović jako dobro zna sve pojedinosti o ovoj firmi i odbija javno odgovoriti. Također, vijećnik je uputio pitanje kako se firma sada gasi kada je direktor već godinama u mirovini. Nitko nije htio odgovoriti na vijećničko pitanje. I sad pogledajte koliko je ta firma u gubitku. Kako je moguće da je u gubitku? Kako je taj gubitak nastao? Tko je odgovoran za gubitak? Zašto je Odluka datirana na kolovoz 2022.godine? Tko je potpisao Odluku?

Ovo je način na koji se godinama kradu i lažu stanovnici otoka. Ovi direktori imaju ogromne plaće, službeni mobitel, auto sa plaćenim svim troškovima, pravo reprezentacije tj hranjenja na račun stanovnika Vira,….. A predstavnik Općine Vir u skupštini Društva Antonio Vučetić za tu funkciju dobiva po svakom trgovačkom društvu u vlasništvu Općine Vir 2.500,00 kuna neto što čini 15.000,00 kuna mjesečno. Samo na račun te jedne funkcije. Pribrojimo li tome službeni auto za privatno korištenje, naknadu za mjesto predsjednika vijeća, članstvo u nadzornim odborima, trošak reprezentacije, putovanja,…… brzo dođemo do iznosa od oko 500.000,00 kuna godišnje. Ovo je izračun za samo jednu osobu koja nije u radnom odnosu u Općini Vir. Zamislite samo koliko nas koštaju ti direktori iz gubitaških firmi u vlasništvu Općine Vir!

I sve te privilegije nisu im dovoljne da postave firme, za koje su odgovorni, na čvrste noge. U normalnim poslovnim okolnostima ovi direktori odavno ne bi bili direktori. Ne bi imali šansu godinama upropaštavati firme za koje su odgovorni. A i te firme odavno ne bi postojale jer su očigledno neisplative za sustav. Isplative su samo za džepove direktora, posebnih savjetnika i raznih odbora za nadgledanje.

Dragi Virani, kada će vam biti dosta?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime