Sindikalist Vedran Uranija konačno priznao: „Prošlo je vrijeme socijalizma!“

0

Eto, i to se dogodilo. Najistaknutiji zadarski sindikalist Vedran Uranija nakon desetljeća socijalističkih metoda prijetnji štrajkovima i kaznenim prijavama poslodavcima dao je povijesnu izjavu

Povodom nezadovoljstva plaćama djelatnika zadarskog Vodovoda, Vedran Uranija izjavio je za medije kako zadarski Vodovod već duže vrijeme dobro posluje, s milijunima u pozitivi, a plaće ostaju iste.
– Direktor tvrtke Tomislav Matek slaže se s našim zahtjevima, ali ne može ništa bez Grada koji kao vlasnik limitira plaće. To nije u redu, ne može Grad limitirati plaće u tvrtkama koje dobro posluju, prošlo je vrijeme socijalizma, izjavio je, vjerovali ili ne, nitko drugi nego Vedran Uranija. Tako je ovaj zadarski sindikalist konačno shvatio ono što svi znamo već gotovo 30 godina – socijalizma više nema. Znači li to da će Uranija prestati sa suludim prosvjedima prijeteći se sudom za ljudska prava, kaznenim prijavama, odlascima na Markov trg i slično, još se ne zna. Vuk, kažu, dlaku mijenja, ali ćud nikada. Svakako Uranijin istup treba pozdraviti, čovjek je shvatio da živimo u doba kapitalizma i da se radnici trebaju okrenuti radu, a ne ljenčarenju ispod krošanja stabala uzvikujući parole i očekujući da će njihov neradnički dan kojeg su proveli u prosvjedu ili štrajku njihov poslodavac isplatiti… Uostalom, u Zadru ni jedan poslodavac nikada nije dobio spor protiv zaposlenika, ali kad je radnik u pitanju, za takve se poslodavci bore.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime