Sindikalni povjerenik Opće bolnice Zadar, Ivan Brala uputio je medijima priopćenje koje objavljujemo u nastavku

Poštovani, zovem se Ivan Brala,po struci medicinski tehničar, zaposlen u O.B.Zadar od 2005 godine.

Kao sindikalni povjerenik Sindikata medicinske sestre/tehničari zajedno Ravnateljstvu O.B.Zadar te Upravnom vijeću O.B.Zadar uputio sam niz službenih dopisa kojima ukazujem na protuzakonite aktivnosti  mobing, represiju, prijetnje i ucjene kojima je izloženo medicinsko osoblje.

Cijeli ovaj slučaj prijavljen je institucijama RH,od kojih očekujem da promtno reagiraju, poduzmu mjere i radnje iz njihovih nadležnosti.

Također sam 2009 god bio dio tima medicinskog osoblja na odjelu Gastroenterologije koji su napisali, potpisali i predali na protokol O.B.Zadar peticiju protiv Darije Katuše. Nakon našeg dopisa tadašnji ravnatelj OB Zadar dr Dario Nakić sazvao je sastanak kojem je prisustvalo 18 osoba, svi doktori sa gastro odjela, svi mi koji smo potpisali peticiju, Darija Katuša, dr Nakić i pravnica Vedrana Vitlov. Pozivam dr Nakića da se očituje što je bilo na tom sastanku. Da li je izrekao Dariji Katuši opomenu pred otkaz ? Da li je dotičnoj izrekao mjeru zabrane obnašanja funkcije rukovoditelja iti jedne službe unutar OB Zadar ?

Budući me je Darija Katuša kako i sama navodi tužila za klevetu mogu reći da se tome veselim, ne mogu dočekati dan početka suđenja, iznošenje iskaza ovih 17 svjedoka koji su uz mene osobno svjedočili tim događanjima, da istina izađe na vidjelo. Pozivam javnost i medije da nazoče tom sudskom procesu koji započinje 15.06.2020 godine i uvjere se tko govor istinu a tko laže.

Kako se Darija Katuša obratila medijima iznoseći pri tome navode o radu i funkcioniranju OB Zadar da li je za to imala odobrenje ravnateljstva ili Upravnog vijeća ? Tko je osoba ovlaštena za zastupanje OB Zadar i komuniciranje sa javnošću? Da li je to ravnatelj dr Željko Čulina ili Darija Katuša ?

Za kraj mogu ovim putem izvijestiti medicinsko osoblje OB Zadar i zainteresiranu javnost kako ću kao sindikalni povjerenik nastaviti poduzimati radnje u zaštiti medicinskog osoblja i njihovih prava. To je moja dužnost kao sindikalnog povjerenika a na to me obvezuje i podrška mojih kolegica i kolega, telefon mi ne prestaje zvoniti. Ovo ćemo zajedno istjerati na čistac, na ovaj ili onaj način.

 S poštovanjem, Ivan Brala

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime