Dragovoljka Domovinskog rata od kolovoza 1990. i sudionica VRO Oluja, bojnica HV Janja Ninić Babić radila je u Kabinetu ministra obrane Gojka Šuška od njegovog dolaska na tu dužnost do njegove smrti.

Bojnica HV Janja Ninić Babić

Trećeg kolovoza 1995. bili smo u dvodnevnom posjetu Split, kad je u ranijim popodnevnim satima po Janju došao vojni policajac i rekao joj da se odmah mora vratiti na radno mjesto u Kabinet ministra Šuška u Ministarstvo obrane u Zagrebu, što je odmah zrakoplovom i učinila. Kad smo se pozdravili u Splitskoj zračnoj luci samo mi je kratko rekla: “Došao je trenutak”. 

Tijekom VRO Oluje bila je praktično cijelo vrijeme u središtu donošenja odluka i pomagala dan i noć, sukladno svojim zadaćama. I danas imam listiće papira koje je Janja od ministra Šuška prenosila generalu Ivanu Tolju dok je on medijima prenosio informacije o stanju na terenu.

Nakon veličanstvene pobjede protiv velikosrpskog agresora i oslobađanja okupiranih teritorija Janjinoj i mojoj sreći nije bilo kraja. 

Bez obzira na Janjinu u široj javnosti manje poznatu ulogu u Domovinskom ratu, njezina ljubav prema domovini Hrvatskoj i sve žrtve koje je u tom razdoblju podnijela ne smiju ostati zaboravljene.

Draga Janjo, Tebi i svim sudionicima Domovinskog rata i VRO Oluja, našim braniteljima iz redova HV, Hrvatske policije i dragovoljaca, pripada čast i slava da si bila pripadnica i aktivna sudionica najslavnije generacije hrvatskih branitelja u novijoj povijesti hrvatskog naroda. 

Tebi i braniteljima koji su poginuli tijekom Domovinskog rata, ili su od tada otišli u nebo, kao i svim živućim braniteljima, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i 22. obljetnicu VRO Oluja.

Premda se još nisam oporavio od Tvoje prerane smrti 16. prosinca 2015. godine, zahvalan sam dragom Bogu što mi je omogućio da s tobom provedem najradosnije dane svojeg života. Bila si moja srodna duša i moj kamen oslonac. 

Neka Ti dragi Bog bude milostiv i neka Te nagradi za Tvoja brojna dobra djela, ne samo u služenju domovini Hrvatskoj, nego i u privatnom životu.

Veselim se novom susretu s Tobom, za koji živim. U međuvremenu, bez obzira na sve brojne prepreke i poteškoće, nastavljam se boriti za ispunjenje svih ideala za koje ste se borili i žrtvovali vi naši dragi branitelji, a koje su nam neprijatelji hrvatske države oduzeli. Vratit ćemo ponos i dostojanstvo hrvatskom čovjeku i hrvatskom narodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime