Od jučer, 22.svibnja 2019., Čapljina više nije općina već ima status grada. Nažalost, jučerašnju sjednicu prvog Gradskog vijeća obilježio je težak incident

Na kraju sjednice, pod točkom RAZNO,izašao sam za govornicu zamoljen od predsjednika HVIDR-e Čapljina gosp. Emila Buntića ( pripadnika elitne postrojbe „LUDVIG PAVLOVIĆ, čovjeka koji je u akciji BURA 1992. godine ranjen , točnije 08.11.1992. godine, i tada je izgubio nogu)  da pročitam njegov DOPIS svim vijećnicima i načelniku/gradonačelniku općine Čapljina Smiljanu Vidiću, kazao je za portal Megamedia, Pero Previšić, gradski vijećnik i član Čapljinske neovisne stranke.

Emil Buntić- Predsjednik HVIDR-a Čapljina (pripadnik postrojbe LUDVIG PAVLOVIĆ)…ranjen u akciji BURA 08.11. 1992. godine…(izgubio nogu)

Dopis je, kaže Previšić, vezan za neistine i laži koje iznosi vlast u Čapljini kao i sramotan odnos prema braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, te sam odnos prema HVIDR-i Čapljina, kao i skidanje ove udruge iz proračuna Općine Čapljina od 01.08.2016. godine.

– Nakon mog izlaska i početka čitanja  dopisa od gosp. Buntića , gradonačelnik Vidić i vijećnici HDZ-a BiH napuštaju sjednicu vijeća, a predsjedatelj gosp. Knežević (HDZ BiH) pokušava me prekinuti, ne dozvoljavajući da nastavim čitati dopis koji sam dobio. U tome nije uspio iako sam stalno bio ometan, kazao nam je Pero Previšić.

Pero Previšić..dragovoljac DOMOVINSKOG rata  pripadnik HOS-a i postrojbe Ante Bruno Bušić HVO(91-96)…( gradski vijećnik—Čapljinska neovisna stranka)

U dvorani gradskog vijeća ostalo je 10 vijećnika od ukupnog broja 25 koliko broji ovo vijeće. Dakle, svih 15 vijećnika HDZ-a BiH je napustilo dvoranu, a da sjednica nije bila još završena. Samim tim činom pokazali su koliko im je stalo do hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nakon ovog sramotnog incidenta u Čapljini, predsjednik Čapljinske HVIDR-e Emil Buntić i 350 članova se pitaju što bi se dogodilo da su oni ratnih godina 1991.-1996. napustili svoje položaje i otišli, kao što su jučer to uradili vijećnici HDZ BiH?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime