Makarski gradski vijećnici u subotu će raspravljati o prijedlogu gradonačelnika Tonćija Bilića da se poduzeću Kreator d.o.o. iz Makarske odnosno poduzetniku Marku Radalju iz gradskog proračuna isplati iznos od 1.160.800,19 kuna!

Riječ je o neuspjeloj prodaji građevinske parcele u vlasništvu Grada Makarske površine 470 metara kvadratnih iz 2007. godine koju Marko Radalj nikada nije isplatio do kraja. Tada je s Gradom Makarska potpisao ugovor prema kojem se obavezao isplatiti 1,6 milijuna kuna u roku od 15 dana, no on je isplatio tek nešto više od milijun kuna. Sada traži novce natrag, a Grad Makarska odnosno gradonačelnik Tonći Bilić mu je spreman izaći ususret. Iz materijala koje su dobili makarski gradski vijećnici, razvidno je da je riječ o ne baš atraktivnoj građevinskoj parceli koja danas ni u kom slučaju ne vrijedi tolike novce, a postoji opravdana sumnja da će Grad Makarska ovakvom odlukom o isplati 1,16 milijuna kuna poduzetniku Radalju napraviti sam sebi štetu odnosno makarskim poreznim obveznicima. Razgovarajući s agentima za nektretnine, svi odreda nas upozoravaju da kvadrat predmetne parcele ne vrijedi 3.404,00 kn koliko je svojedobno bio spreman dati Marko Radalj. Kažu da je realna cijena takve parcele danas oko pola milijuna kuna, pa čak i manje. Ako je to istina, postavlja se pitanje zašto gradonačelnik Bilić pristaje na takvu transakciju. Nije sporno da je Marko Radalj svojedobno pokrenuo sudski spor protiv Grada Makarske u kojem je tražio natrag svoje novce, no nije poznato je li i Grad Makarska također pokrenuo sudski spor protiv Radalja da dobije ostatak novaca temeljem ugovora iz 2007. godine. Dodajmo ovome i podatak da će vijećnici ove subote raspravljati o otkupu zemljišta predviđenog za izgradnju dijela trase puta u ulici Požare te da je određena cijena jednog kvadrata 677,00 kn!
[envira-gallery id=”18869″]

1 KOMENTAR

  1. Nema sriće dok ne padne velika tajna koalicija SDP-HDZ! HDZ prodao, SDP trguje. Bebek uzeo novce za zemlju, Bilić ih vraća… A cirkusa! I sve na štetu građana! Sramota!!! Jedva čekam izbore!

  2. Nije to sramota, već kriminal, koji se godinama podržava u Makarskoj: Kako neće kad političari imaju iza sebe pravosudno-policijsko zaleđe. Jedni pogoduju drugima. Poduzetnik Marko Radalj, je najobičniji prevarant, koji je jedini uspio zaustaviti divlju gradnju, strojeve za rušenje bespravne kiuće, vratio sa mjesta zločima. Žrtvujući tada sviju mladu suprugu, sa lažnom trudnoćom. To šta radi Tonči Bilić,Lori Veličković i njihov Ured za urbanizam, je pročitana knjiga. Zar nisu Viki Puharić zgodili i njenu zemlju na Cvitački prenamjenili za njene interese. Treba se oformiti pokret otpora od strane građana i sve ih skupa sa njihovim pravnicima nogom u dupe izbaciti iz zgrade Grada.

  3. Ljudskoj pohlepi nema granica i takvi će uvijek tražiti način kako da strpaju što više u svoj džep, bez obzira koliko leševa morali pritom pregaziti.

    Bilic =bebek nikad više moja obitelj nece glasat za zlocinacke organizacije sdp=hdz

  4. Koliko je Bilić stavio u đep? Marko kupio za 3.400 kuna kvadrat, a danas ta zemlja ne vridi 500 kuna za kvadrat. Uvik po đepovima građana! Sramota. Lopine SDP ovske!!! ?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime