Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske “crvene” liste epidemiološki manje sigurnih područja, što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora

Osim hrvatskog Jadrana, s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do, uključivo, 20. lipnja, kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

Skinuli i još neke države

S “crvene” liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija te Crna Gora, dok su na “crveni” popis dodani portugalski Azori.

Na područjima koja nisu na “tamnocrvenoj” ili “crvenoj” listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom.

Što se mijenja?

Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto boravila najmanje pet dana na području koje nije na “crvenom” ili “tamnocrvenom” popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.(INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime