Hrvatsku danas očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a u Dalmaciji ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

Uz postupno zahladnjenje, u gorju će kiša prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, do kraja dana ponegdje i višeg od 20 centimetara.Navečer i u noći snijega će mjestimice biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, na većem dijelu Jadrana bura, na sjevernom dijelu s olujnim i orkanskim udarima, a na južnom dijelu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, na Jadranu od 7 na sjevernom do 13 stupnjeva Celzijusa na južnom.

Snijeg prekrio Gorski kotar

Na dionice autoceste A6 u Gorskome kotaru, u blizini Delnica, snježni pokrivač bliži se ispunjavanju najavljene kvote od 20-ak centimetara.

Udari olujnog vjetra poremetili promet

Zbog olujnog vjetra samo su za osobna vozila otvorene dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most. Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) te za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila). Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2 te u Istri na području Buzeta. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamaranske linije Rijeka-Rab-Novalja, Korčula-Hvar-Split i Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. (index.hr)