U Hrvatskoj se danas očekuje oblačno i vjetrovito vrijeme, mjestimice uz obilne oborine. U Gorskoj i Središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilan snijeg, ponegdje više od 30 cm novog snijega, a snijega će uz kišu biti i u Slavoniji i na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji promjenljivo, uglavnom prijepodne povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, poslijepodne sa sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan, u gorju i orkanski sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu olujna i orkanska bura, na jugu jako i olujno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 3 na sjevernom do 12 na južnom, poslijepodne u padu.

Izvanredno stanje opasnosti na sveučilišnome Kampusu u Rijeci

Stožer za zaštitu i spašavanje proglasio je izvanredno stanje opasnosti u Sveučilišnom kampusu u Rijeci, sukladno Planu postupanja za slučaj izvanrednog stanja zbog olujnog ili orkanskog vjetra. Na snazi je prekid nastave i ostalih aktivnosti.  Crveno upozorenje Meteoalarma još uvijek stoji za regije Gospić i Karlovac. U Begovom Razdolju u sedam sati ujutro zabilježeno je 137 centimetara snijega. U Delnicama visina snijega iznosi 82 centimetra, a u Gospiću 70 centimetara. Ogulin je u sedam sati zabilježio jedan centimetar više od Gospića. Tamo je palo 55 centimetara novog snježnog pokrivača. Slunj je zabilježio 70 centimetara, Parg-Čabar 53, Crni Lug-Risnjak 60, Udbina 45, Otočac 32. Prekinut je promet na staroj cesti kroz Gorski kotar DC3 kod Lokvi zbog prepriječenog teretnog vozila i autobusa. Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto nema slobodnog cestovnog pravca. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak uz zimsku opremu, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; Krčki most; Paški most; DC1 Udbina-Gračac-Knin; DC23 Kapela-Jezerane; DC25 Korenica-Gospić-Karlobag; DC52 Špilnik-Korenica; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno; Sljemenska cesta u Zagrebu (sa zagorske strane je otvorena uz zimsku opremu).; ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević i ŽC5030 cesta za Platak. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zatvoreni su granični prijelazi: Bregana, Pasjak, Rupa, Brod na Kupi i Macelj. (index.hr)