Potpuno nezakonito na temelju ništavnog rješenja,  jutros su komunalni redari Grada Makarske u pratnji interventne policije ponovno uklonili štand Antonije Vrcan.

Iako Grad Makarska nema vlasnički list kojim bi eventualno dokazao da se sporni dio čestice zemlje na kojem se nalazi prodajni štand Antonije Vrcan, svejedno je došlo do uklanjanja temeljem četvrtog po redu rješenja ovog ljeta koja je sva potpisao v.d. voditelja komunalnog redarstva Grada Makarske Dražen Nemčić.
Antonia Vrcan je makarskom Općinskom sudu prije više od dva tjedna dostavila prijedlog za određivanje privremene mjere raspolaganja na spornom dijelu čestice zemlje, no niti su je odbili niti prihvatili. Obzirom da je prema svemu sudeći riječ o privatnom zemljištu u vlasništvu Gospave Mihalić, Grad Makarska od početka postupa nezakonito jer dosada nisu dokazali da bi ta parcela bila javno dobro.
Zanimljivo, iza prostora na kojem je do jutros Antonia Vrcan držala štand, prije dva dana je lokalni poduzetnik Bruno Šarić postavio svoju spravu čime su se samo potvrdile kuloarske priče da je čitava gungula oko tjeranja Antonije Vrcan, socijalnog slučaja i započela zbog ovog poduzetnika.
Portal Megamedia je u posjedu SMS poruka koje je napisao zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić dopisujući se sa jednim gradskim vijećnikom koji je htio pomoći siromašnoj obitelji Vrcan. vrcan1 vrcan2 vrcan3Naime, Družianić se prije nekoliko tjedana raspitao kod gradonačelnika Tonćija Bilića o čemu se tu radi i u spomenutim SMS porukama Družianić navodno prenosi ono što mu je gradonačelnik Bilić kazao. Tako, između ostalog stoji da na parcelu na kojoj je svoj štand temeljem potpisanog ugovora s vlasnicom zemljišta postavila Antonia Vrcan „neće doći nitko“  niti se ta pacela „čuva za Šarića“, a o čemu već dulje vrijeme bruji cijela Makarska. Čini se da su ovaj put kuloarske priče bile točne. Od Antonije Vrcan doznajemo da ne odustaje od bitke za svoja prava i  pravnim putem će pokušati ishoditi pobjedu. Koliko nam je poznato, kaznenim prijavama i tužbama za sada su obuhvaćeni zamjenica grdonačelnika Lori Veličković, voditelj komunalnih redara Dražen Nemčić te gradonačelnik Tonči Bilić. U postupku je i čitav niz žalbi te spomenuti prijedlog za određivanje privremene mjere, a nakon jutrošnjeg uklanjanja štanda slijedi i tužba za izgubljenu dobit.

1 KOMENTAR

  1. Šta je Tonči Biliću, tiraš pravdu na sirotini, to ti je u raci. Zašto ne ispričaš narodu, kako si u ranim jutarnim satima, dok si još vodio auto školu, na poziv jednog od građana na putu za Veliko Brdo, došao sa jednim našim autoprevoznikom te pokupio razbijeno auto i pijanog sina?! Zamislitte čovik uči ljude da poštoju Zakon o saobračaju, a prikriva saobračajku, koja je mogla puno gore završiti, ne daj Nože da je neko naletio iz Velikog BRda. Ovaj nam LIK VODI GRAD. Bravo makarani, nadam se neće zadugo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime