Većinom je vedro na istoku unutrašnjosti i u Dalmacije, dok je zapadnije umjereno do pretežno oblačno. U nastavku dana nastavit će rasti naoblaka, kako nam se sa sjevera približava hladna fronta. Prije njezinog nailaska jačat će jugo i jugozapadnjak

Postoji mogućnost i da kasnije tijekom dana padne malo kiše ili kakav prolazni pljusak s grmljavinom, i to najizglednije na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području, i u Gorskom kotaru.

Četvrtak donosi češću kišu i pljuskove, osobito duž Jadrana, gdje je izgledna lokalno obilnija oborina, prije svega na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici.

U petak će oborina biti učestalija i na kontinentu, gdje isto tako lokalno može biti obilnije oborine, iako izglednije duž Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici.

“Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave”, istaknuli su u specijalnom priopćenju meteorolozi DHMZ-a.

Na moru su lokalno moguće nevere.

Osjetno će zahladnjeti u danima vikenda, u dijelovima unutrašnjosti i za desetak stupnjeva. Na moru će dojmu svježine doprinijeti jaka bura, olujne jakosti na udare. Bura će, naravno, rashladiti i more.

Ovime ćemo se definitivno pozdraviti s ljetom, stiže jesen i prije kalendarskog početka! (N1)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime