Poker je u novom mileniju postao daleko najpopularnija kartaška igra, zbog mogućnosti dolaska do pobjede čak i uz karte koje nisu najjače za stolom

Nema obožavatelja kartaških igara koji nije barem jednom u životu zaigrao poker. Riječ je o igri u kojoj je vaš cilj imati u rukama jače kombinacije karata od protivnika, u trenucima kad se odlučuje kome će pripasti žetoni na stolu.

Poker se javlja u različitim verzijama i mnogo je zabavnih činjenica vezanih uz njega, s obzirom na to da je odavno postao dio popularne kulture te ga igraju mnogi poznati, od Matta Damona i Bena Afflecka do Rafaela Nadala i “pravog” Ronalda.

Veliku revoluciju pokeru donijele su online stranice kao što je PartyPoker, koje okupljaju igrače na Internetu i daju im priliku međusobno igrati. Procjenjuje se da je u svijetu online poker dosad zaigralo više od 100 milijuna ljudi, a više od milijun aktivno igra svakog mjeseca, što je brojka s kojom se druge kartaške igre ne mogu natjecati.

No, što to čini poker i njegovu dominantnu Texas Holdem verziju nedodirljivom? Svakako prilika da nadmudrite protivnike čak i kad ste u teškoj situaciji, što daje ovoj kartaškoj igri dodatnu draž i uzbuđenje.

Blefiranje važno koliko i dobre karte

Poker je igra koja u svojoj Texas Holdem verziji daje bezbroj taktičkih opcija igračima. Bilo da ga igrate u aplikaciji Bet365 ili se odlučite zaigrati u nekoj od hotelskih hrvatskih kockarnica, vaš je cilj postići nepredvidivost za stolom, kako protivnici nikad ne bi mogli zaključiti koliko su jake karte koje imate u rukama.

To je svakako lakše postići dok igrate online poker, no oni koji besprijekorno vladaju svojom neverbalnom komunikacijom bit će enigma za konkurenciju i jednom kad se nađu za zelenim stolom u fizičkom casinu.

Da, u pokeru je važno besprijekorno ovladati zakonitostima koje se mogu dogoditi za stolom i matematičkom vjerojatnošću ostvarenja dobitka, s kartama koje imate u rukama. No, još je važnije uspješno blefirati, odnosno ulagati novac na prazne karte, zbunjujući tako protivnike koji odustaju i prepuštaju vam žetone, jer misle da imate sasvim drugu kombinaciju u rukama.

Kombinacija igranja na karte koje obećavaju i pravovremenog blefiranja ono je što treba vrhunskom igraču, a upravo mogućnost dolaska do zarade s inferiornim kartama faktor sreće smanjuje na minimum, za razliku od tradicionalnih kartaških hrvatskih igara, poput bele, trešete i briškule.

Igra protiv drugih igrača, a ne kuće

Ako ste zaigrali klasični online casino, vjerojatno ste primijetili da sve kartaške igre igrate protiv djelitelja i u startu ste u podređenom položaju, osim ako vam kuća nije dodijelila bonus sredstva.

Vrijedi to za blackjack, bakaru, Andar Bahar, Teen Patti, Dragon Tiger i sve ostale varijante kartaških igara. Texas Holdem se tu izdvaja, jer možete ga igrati protiv drugih igrača i nitko nema prednost na samom startu, što daje ogromnu prednost pokeru pred drugim kartaškim igrama.

Istina je, ako zaigrate turnirski tip natjecanja u online pokeru, izgledi da ćete se dokopati zarade nisu veliki, jer sudjeluje mnogo igrača, a već jedna nespretno izgubljena ruka može vas staviti u težak položaj iz kojeg se nemoguće izvući.

No, poker nudi i takozvanu Cash igru, u kojoj ulazite i izlazite sa stola kad poželite i tu iskusni igrači osiguravaju svoj profit, s ulogom po vlastitoj mjeri i protivnicima za koje znaju da ih mogu pobijediti.

U svakom slučaju, mogućnost igranja protiv drugih igrača umjesto protiv kuće, kao i šansa da pobijedite unatoč lošim kartama učinilo je Texas Holdem dominantnom kartaškom igrom na svijetu. To se neće promijeniti sve dok se ne pojavi neka nova kartaška igra sličnih karakteristika, s jednako jednostavnim pravilima u kojima mogu uživati i početnici i profesionalci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime