Iako je poseban doživljaj naći se za istim stolom s drugim pokerašima i tamo ih pokušati nadmudriti, istina je da današnji profesionalni igrači velik dio vremena provode igrajući Texas Holdem online…

Nema sumnje, poker je u 21. stoljeću i dalje najpopularnija kartaška igra, a neki ga smatraju pravim sportom, jer sreća je tek jedan od faktora koji utječu na ishod partija, dok znanje i pronicljivost igraju još važniju ulogu.

Naime, ako zaigrate Texas Holdem verziju brzo ćete shvatiti da je poker prije svega igra vještine, u kojoj je barem jednako bitno nadmudriti protivnika blefiranjem, kao i pokazati jače karte u trenutku kad je pregršt žetona na sredini stola.

Baš zbog toga profesionalni igrači odavno su shvatili da je njihova neverbalna komunikacija ključna koliko i poznavanje matematičke vjerojatnosti te precizno procjenjivanje vlastitih izgleda za ostvarivanjem pobjede.

Tako je nastalo pokeraško lice, kao i brojni drugi trikovi koje koriste najbolji na svijetu, što možda početnik ne uočava, ali svatko tko je dublje u ovoj kartaškoj igri itekako vidi, jer način na koji se netko ponaša za stolom može napraviti razliku između uspješnog blefiranja i gubitka velike količine žetona.

Ipak, unatoč tome što je za stolom puno lakše pročitati druge igrače i donijeti odluku kada povisiti ulog, a kada pratiti protivnika ili odustati, svejedno su danas profesionalni pokeraši u velikoj mjeri prešli na igranje na Internetu, gdje neverbalna komunikacija uopće ne postoji. Jedna je to od zanimljivosti o pokeru, koji u moderno vrijeme daje priliku svojim igračima igrati partije praktički 24 sata dnevno.

Dinamične partije koje usavršavaju vještinu

Možda su se najjače pokeraške partije kroz cijelo prošlo stoljeće odigravale u ekskluzivnim sobama i salonima luksuznih kockarnica Las Vegasa, Atlantic Cityja, Monte Carla, Singapura i ostalih okupljališta kartaške elite, no Internet je situaciju okrenuo naglavačke.

Naime, popularizacijom online stranica za igranje pokera odjednom su početnici dobili priliku odigrati više partija u jednom tjednu nego profesionalni igrač u fizičkoj kockarnici u cijeloj godini.

Da, poker na Internetu izuzetno je dinamičan, jer danas postoji mogućnost da skačete sa stola do stola svaki put kad odbacite karte, sve dok ne dobijete one s kojima želite igrati. Također, neki igrači jednostavno otvore pet ili šest prozora na svom ekranu pa poput šahista simultano igraju, čekajući one kombinacije s kojima vjeruju da mogu doći do zarade.

Drugim riječima, pokeraš online može doći u nekoliko sekundi ili minuta do situacije ulaganja dodatnih žetona i nadmudrivanja s drugim igračima, dok se u fizičkom casinu može dogoditi da pola sata samo odbacujete karte, prije nego što dobijete priliku ozbiljno zaigrati.

Zbog toga se na Internetu puno brže brusi vještina nego za stvarnim stolom za poker, a pojavili su se i brojni različiti alati koji pomažu analizirati vaše izglede, na temelju karata koje imate u rukama i onih koje je djelitelj postavio na sredini stola. To dodatno olakšava rad na sebi i svojim pokeraškim kvalitetama pa si zapravo danas čak ni najbolji profesionalni pokeraši ne mogu priuštiti odbaciti online igru i fokusirati isključivo na igru u fizičkim kockarnicama..

Uzlet online pokera u novom desetljeću

Texas Holdem privlači milijune igrača diljem svijeta, koji međusobno odmjeravaju snage uživo i na Internetu, dok postoje i casino verzije pokera, o kojima više možete pročitati na portalu Rizik.hr.

Broj aktivnih pokeraša varira iz godine u godinu, ovisno o trendovima, no na Internetu je u posljednje vrijeme zabilježio značajan porast. Pa je u 2020. godini uvećan broj aktivnih igrača za čak 255%, a interes nije nestao sve do danas pa oni koji žele iskušati svoju vještinu online definitivno imaju protiv koga odmjeravati snage.

Baš zbog takvog interesa danas imate priliku igrati uzbudljive pokeraške turnire upravo na Internetu, a pobjeda na nekima od njih kvalificirat će vas za najveća pokeraška natjecanja, na kojima se dijele milijuni dolara.

U svakom slučaju, Internet je imao ogroman utjecaj za razvoj pokera, kako po pitanju popularizacije, tako i po pitanju brušenja vještina, što je danas lakše nego ikad prije, s obzirom na to da možete vježbati online u svako doba dana, čak i na ekranu svog mobitela.

Zato je postalo nemoguće postati ozbiljan igrač igranjem isključivo u fizičkim casinima, no unatoč tome iskustvo sjedenja za stvarnim zelenim stolom s drugim pokerašima vrijedi doživjeti, jer nosi sa sobom uzbuđenje i zabavu kakvu je teško nadomjestiti Internetom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime