Izabran je predsjednik i Gradski odbor HDZ-a Makarske na izbornoj Skupštini Gradske organizacije HDZ-a, koju je sazvao povjerenik Ivo Kosović.

Skupština je bila iznimno posjećena, a potrajala je od 18 sati 5. lipnja do 2.15 sati. Na početku, skup je pozdravio Ante Mihanović, u ime Ante Sanadera, predsjednika ŽO HDZ-a. Zaželio je uspješan rad i prije svega zajedništvo stranke. U kratkom obraćanju povjerenik Ivo Kosović je naglasio kako je makarski HDZ pokazao snagu i jedinstvo na izborima za temeljne ogranke kao i na ovoj Skupštini čijim je odazivom članstva izrazio oduševljenje. Atmosferu izbora temeljnih ogranaka, ali i Skupštine koja je počela i završila u svečarskom ozračju, nazvao je festivalom demokracije, a onda je potom kada je na dnevnom redu iza predstavljanja kandidata bila rasprava o radu stranke za koju se, kako je kazao, prijavilo devet kandidata, zamolio novinare da se udalje dok rasprava ne završi?! Tako su novinari ostali vani dok je (doznajemo 11 članova ) kazalo što ima. Iako se čuo vrlo glasan pljesak iz dvorane, članovi HDZ-a su nam kazali da to što se od pojedinih čulo nije bilo za pljesak, ali ništa niti tajnovito da bi novinari morali izaći sa sjednice, pa su se i sami pitali zašto im je rečeno da izađu!?! Nakon te rasprave pristupilo se evidentiranju i glasovanju.Čak 216 članova prijavilo se za glasovanje. Dok su se za predsjednike stranke kandidirali Marko Ožić Bebek i Milan Stapić, za člana Gradskog odbora, na iznenađenje mnogih kandidirao se čak 51 član stranke, a samo 17 ih se bira u Gradski odbor! Nakon višesatnog prebrojavanja glasova, u 2.30 sati  6. lipnja proglašeni su rezultati, čime je završio ovaj, kako ga je nazvao povjerenik, festival demokracije. Kandidat za predsjednika Marko Ožić Bebek pobijedio je sa 117 glasova, a njegov protukandidat Milan Stapić je dobio 94 glasa! Predstavljajući se skupu kandidati su iznijeli svoje životopise te ciljeve angažmana stranke.

Gradski i Nadzorni odbor

U Gradski odbor HDZ-a izabrani su: Jure Brkan (102 glasa), Žarko Klapirić (94), Renata Gudelj (89), Milan Stapić (77), Marija Lelas (77), Joško Lelas (76), Nikola Andačić (76), Miro Mucić (66), Ivan Glibota (66), Zvonko Galić (66), Juraj Rajčević (63), Damir Mendeš (63), Antonio Zec (57), Dražen Nemčić (56), Ante Grčić (56), Ivan Pavlinović (53), Šimun Babić (53).
Izabran je i Nadzorni odbor: Petar Milinović, Ante Vekić i Marin Bušelić.
Marko Ožić Bebek u svojem predstavljanju se osvrnuo na postignuća HDZ-a kojem je bio na čelu kada je stranka s koalicijskim partnerima deset godina bila na vlasti. Podsjetio je kako je ta vlast napravila niz kapitalnih objekata u gradu; Spomenik dr. Franje Tuđmana, Šetalište dr. Tuđmana, Spomenik branitelja, te su ekshumirane žrtve komunističke vladavine. Makarska je među prvima proglasila generala Antu Gotovinu počasnim građaninom. Ova vlast je napravila; groblje, dvoranu, mrtvačnicu, lukobran, temeljito rekonstruirala Kalalargu….Osvrnuo se i na poraz i gubitak lokalnih izbora istaknuvši kako je to bila kazna za nejedinstvo koje se ne smije ponoviti i zato je pozvao članstvo na jedinstvo u makarskom HDZ-u koje će stranku dovesti do pobjede- naglasio je Bebek. Milan Stapić je predstavljajući se, istaknuo kako želi da HDZ u Makarskoj bude snažnija, organiziranija i transparentnija stranka nego što je bila dosad. HDZ treba promicati načela koja ujedinjuju ideje Starčevića, Radića i Tuđmana, te uz domoljublje i bogoljublje okrenuta prosperitetu i boljem životu u budućnosti. Ocijenio je kako zanosa i domoljublja 90-ih, tog poleta nema u stranci u Makarskoj i smatra kako upravo na tome treba raditi. Za svojeg protukandidata je kazao: Mi smo kandidati na izborima iste stranke, naš cilj je pobijediti SDP, a ne neosnovano blatiti stranačke kolege. Pred istinom ne treba zatvarati oči. Izgubili smo u Makarskoj predsjedničke, parlamentarne, dva puta europske izbore i u konačnici lokalne izbore, za posljedicu je došlo do raspuštanja GO HDZ-a- kazao je Stapić, ocijenivši kako je po njemu jasno koliko su promjene potrebne. (Makarsko primorje)