Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice, u organizaciji grada Makarska sutra je Izbor za najbolju tortu makaranu 2014.

Devetu godinu zaredom, već tradicionalna manifestacija održat će se sutra u hotelu Meteor s početkom u 19 sati. Na natjecanje za izradu makarske slastice ima 11 prijavljenih. Najboljima, a njih će odabrati žiri na čijem je čelu Vedrana Vela Puharić, za osvojena prva tri mjesta pripadaju vrijedne nagrade. U organizaciji Grada Makarske natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Makarske, a sponzori su Hoteli Makarska d.d. i Apfel d.o.o. Program će sutra u Meteoru upotpuniti i skeč „Falša Makarana„ autora Marina Srzića, te glazba. Posjetitelji će ove godine moći kušati mantalu ili ćupter, a udruga Hraćopuša će donijeti istoimenu tortu, dolsku torta s Brača koja je dvije godine prije makarane proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom RH. Podsjetimo, umijeće pripravljanja čuvene makarske slastice 12. prosinca 2012. Ministarstvo kulture RH uvrstilo je na listu nematerijalne kulturne baštine. (Makarsko primorje)

1 KOMENTAR

  1. replica cartier love bracelet

    Hopefully most of the people browsing tho site (a site dedicated to discussion of virus programs and an antivirus program) are not the kind of people who would prolong such a virus. Plus as I stated, the first comment went through moderation (as in it…