Nedavno uhićenje starlete Tijane Đuričić, poznate silikonske kraljice, potvrdilo je priče o elitnoj prostituciji u svijetu poznatih.

Policija je, prema pisanju Blica, zbog organiziranja i bavljenja elitnom prostitucijom evidentirala mnoge javne osobe, ali prema tvrdnjama inspektora mnogo je anonimaca koji sat vremena ‘druženja’ naplaćuju i do 300 eura. Iako mnogi elitnu prostituciju povezuju s osobama iz javnog života, te s klijentima u obliku bogatih biznismena i ostalih moćnika, inspektorica Dragana Starčević kaže da se svi više susreću s elitnim prostitutkama koje su anonimne djevojke. Priča dvojice studenata koji su odlučili unajmiti poznatu prostitutku istaknula se kao zanimljiv slučaj. Osim što su ‘masno’ platitli seksualne usluge poznatoj osobi, novac su potrošili i na najam najnovijeg BMW-a u kojem su se vozili po gradu.

Ništa bez preporuke

Lanci elitne prostitucije funkcioniraju u stogoj tajnosti, a da bi se stupilo u kontakt s djevojkama potrebna je preporuka. Djevojke koje su dio elitne prostitucije funkcioniraju u zatvorenim krugovima i ne oglašavaju se javno zbog čega policija teško dokazuje prostituciju čak i kada ima određena saznanja. Cijena usluge elitnih prostituki je 100 do 200 eura po satu, a cijena cjelovečernje zabave penje se i do nekoliko tisuća eura ili se usluge zamjenjuju egzotičnim putovanjima i šopinzima. ‘Radi se uglavnom o mladim djevojkama atraktivnog izgleda. Posjećuju mjesta za koja unaprijed znaju da im mogu osigurati kontakt s provjerenom i nadasve bogatom klijentelom’, objasnila je Starčević i dodala kako je uvijek prisutan posrednik jer se djevojke ne upuštaju u odnose bez preporuke. Kao rasadnici elitnih prostituki, pored klubova, spominju se i modne agencije koje policija obavezno provjerava. ‘Svaku pojedinačnu prijavu ili sumnju provjeravamo. Razmotavanje lanaca prostitucije često zahjeva višemjesečni operativni rad, kako bi se prikupili dokazi i procesuirali organizatori’, kaže Starčević. Organizatori prostitucije obično se uhićuju po stanovima i hotelima, čija se djelatnost obično skriva iza paravana salona za uljepšavanje. (dnevnik.hr)