Prošle godine je ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić podnio ostavku. Čovjek pod čijim je prvim ravnateljskim mandatom luka Gaženica dobila turskog koncesionara, očito nije želio ispuniti imovinsku karticu. Spominju se zemljišta, stanovi, kuće, puni trezori…. Samo za zemlju na Karmi dobio je 1,5 mil. eura

Pomogao je on da se riješimo SAS-a (nije to bilo lako napraviti), velika mu hvala na tome! Pred rat je tvornica SAS bila jaka, velika i respektabilna tvrtka. Imala je najsuvremeniji strojni park kupljen na Zapadu te marinu s par tisuća vezova i velikom čarter flotom. Što je ostalo od toga i gdje je sve to završilo? Turci vamo, Turci tamo! Zato ga je „kriminalna organizacija“ i postavila za ravnatelja Lučke uprave Zadar.

Istekao je rok za prijave na mjesto ravnatelja ili ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, a dosadašnja ravnateljica Renata Peroš se nakon tri mandata na mjestu ravnateljice nije prijavila. Istina nije zaprimljena nijedna prijava za ravnateljsko mjesto. Tko bi se uopće usudio biti protukandidat Renati Peroš, pa ona je doktorica znanosti. Doktorirala je ona i to ne na nerazvijenom jugu nego na razvijenom i uređenom sjeveru, doktorsku titulu stekla je na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Da Renata Peroš nije zaustavila Stanislava Antića i pomogla „kriminalnoj organizaciji“ da ostane na vlasti, pitanje da li bi mi imali Luku Gaženica, Kalmetinu, Višnjik, Dvije palače… Učinila nas je sretnim ljudima, velika joj hvala na tome! U zadarsku povijest biti će upisana zlatnim slovima – sljedeće godine treba dobiti Nagradu za životno djelo.

Još jedan od županijskih ravnatelja kojemu je istekao mandat nije se javio na raspisani natječaj. Veteran i pouzdan član „kriminalne organizacije“ Božo Čolak  koji je na mjestu ravnatelja županijske ustanove „Ljekarne Zadar” odradio čak četiri uzastopna mandata, ovog puta nije se javio na natječaj. Uvijek je bio spreman žrtvovati se za druge, javni interes mu je uvijek bio na prvom mjestu, nikad nije razmišljao o sebi pa kući (susjedi kažu) nije dolazio nikad prije 12 sati (podne). Božo puno si učinio za Zadar i Zadarsku županiju i hvala ti na tome!

Pred neki dan zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Željko Šoša, nakon 23 godine na čelu zadarske Javne vatrogasne postrojbe otišao je u mirovinu. Što je sve „tetak za vrtiće“ napravio za Grad i Županiju?! Na njega se „kriminalna organizacija“ uvijek mogla osloniti, bio je stranački izvršitelj! Hvala mu na svemu što je učinio za Zadar i Zadarsku županiju! Dosta je bilo „povlačenja za rukav“ i traženja veza u „kriminalnoj organizaciji“ da bi se dobivalo plaću vatrogasca. Nitko više neće u vatrogasce, tako i treba biti!U Javnoj vatrogasnoj postrojbi najviše roštilj „plaće za njim“. Nema takvog roštilja od Prosike (na jugu) do Kolana (na zapadu). Nažalost izgleda da će i roštilj (doista vrhunski) odlaskom šefa otići u mirovinu. Kakva šteta, pa makar razmontirajte roštilj i poklonite nekom, može i Želju Šoši, učinite dobro djelo.  

POTOP stare garde – odlaze u povijest! Ostali smo i ostajemo bez najboljih kadrova, pa TKO ĆE NAS VODITI U BOLJU BUDUĆNOST? Dolazi NEVERA (ne ona Rimčeva, premda će se i ona pokazati kao velika puš…) a najbolji nam odlaze. Bože što nam je činiti?!

Na svečanoj sjednici za Dan Zadarske županije protokol je gle čuda „zaboravio pozdraviti“ gradonačelnika Dukića. U životu je malo što slučajno, a u politici gotovo ništa. Gradonačelnik s ne baš malom glavom (istina ovaj put bez smješka) je sjedio u prvom redu pa zaključite o čemu se radi. Koliko će oni koji su ga „zaboravili pozdraviti“ biti nagrađeni za ovo? Zato oni koji su ga „zaboravili pozdraviti“ znaju i komentiraju da Gradonačelnik ima već spremljenu pidžamu i četkicu za put na „dobro osigurano“ mjesto.

Treba svakako napomenuti da je to isti županijski protokol koji je prošle godine „greškom“ (kako kaže župan Longin) na proslavu pozvao predsjednika države Zorana Milanovića.

Što ovo radi „kriminalna organizacija“ u Zadru i Zadarskoj županiji?

Onda se čude što im AP za Dan Zadarske županije nije htio ići na raskošni ručak (samo za odabrane)u konobu Kraljevski vinogradi. Istina i bez AP ŽDERALO se i LOKALO u konobi sve do sitnih sati, a sve na račun poreznih obveznika. Trebalo je sve požderati, da „hrana ne propadne“.

Nije AP htio ni čuti da ode u posjet u CGO Biljane Donje. Očito ga je netko od njegovih ovaj put upozorio da je uhićenje zbog malverzacija s novcem EU fondova pri izgradnji riječke sortirnice otpada dječja igra prema onom što se događa sa CGO Biljane Donje. Ovo će biti zahtjevan slučaj i za Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) i Lauru Kövesi. Pomoći im možda može smijenjena ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić. „Kriminalna organizacija“ je konačno kaznila njenu neposlušnost – bilo je i vrijeme! Možda dobije priliku da im se zahvali.

Kad smo već spomenuli imovinske kartice, zašto uopće te imovinske kartice – koja je to budala izmislila?! Pa normalno je da dužnosnik za mandata „podeblja“ svoju karticu, zato i prihvaća mandat. Pa neće valjda karticu „podebljati“ kada ode u mirovinu. SKLONOST „debljanju“ kartice i tjelesne mase je glavni kriterij po kojem „kriminalna organizacija“ bira dužnosnike, ravnatelje i direktore.

Zadnje ali najbitnije treba znati, „kriminalna organizacija“ ti sve može oprostiti, ali AKO NE ZNAŠ KRASTI GOTOV SI, pa ne može ti se onda vjerovati!    

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime