Jučer je završio rok za dostavu prijava na Javni natječaj za izbor kandidata za člana Uprave – direktora trgovačkog društva Plovput d.o.o. Split na razdoblje od 5 godina

Nakon što pristignu sve prijave, kandidati koji zadovoljavaju tražene uvjete bit će pozvani na razgovor u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kako bi se utvrdilo i ocijenilo njihovo radno iskustvo, radno iskustvo u organiziranju i vođenju poslova, poznavanje korporativnog upravljanja te poznavanje financija i upravljanja financijskim poslovanjem. Srećom, ocjenjivači će imati lagan posao jer je pravovremenom objavom Javnog natječaja za direktora Plovputa i pozivanjem u njemu na zadovoljavanje Uredbe o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihova izbora, uvelike smanjen broj kandidata. Štoviše, iz visoko pouzdanog izvora doznali smo da je knjiga spala na dva slova (inicijali novog direktora Plovputa poznati portalu Megamedia, op.a.) tako da bi svim drugim kandidatima zapjevali „Uzalud Vam trud svirači!“.

U prošlom članku smo vam obećali da ćemo otkriti razloge panike kod Mate Perišića nakon objave Javnog natječaja za direktora Plovputa. A da je panika zaista nastala, dokaz je žurni sastanak kriznog štaba Plovputa odmah po objavi Javnog natječaja na stranicama Ministarstva. Prvi razlog panike krije se u činjenici da je Javni natječaj objavljen na vrijeme, što znači da se smanjio manevarski prostor da se Mati Perišiću nepotrebno produlji mandat na 6 mjeseci. Razlog više je i samo saznanje da je MMPI u međuvremenu objavilo imena predloženih kandidata za nove članove Nadzornog odbora Plovputa (Nenad Bugarin i Predrag Zekić, op.a.) tako da se ni zbog toga ne bi trebalo kasniti s imenovanjem novog direktora Plovputa. Drugi razlog panike krije se u činjenici da se MMPI u tekstu natječaja pozvalo na gore spomenutu Uredbu čime su favoriti Mate Perišića automatski izbačeni iz igre jer ne zadovoljavaju uvjete natječaja. Iako smatramo suvišnim, ipak ćemo naglasiti da će Mate Perišić iduće godine napuniti 65 godina, zbog čega bi bilo apsurdno da ga se odabere kao direktora Plovputa za naredno mandatno razdoblje od 5 godina.

Ono što nas u ovom trenutku zanima je kako će se novi direktor Plovputa postaviti prema sadašnjem direktoru, moderatoru Mati Perišiću, kako se sam prozvao i njegovim najbližim suradnicima. Hoće li ga postaviti na mjesto pomoćnika ili savjetnika direktora s plaćom od recimo 3 tisuće eura? Koje savjete će prihvatiti od Mate Perišića? Hoće li se riješiti nesposobnih i nestručnih najbližih suradnika koje je Mate Perišić postavio na rukovodeća/direktorska mjesta iako su neki od njih netom prije postavljanja na mjesto rukovoditelja/direktora bili završili diplomski studij ili nisu imali nikakva rukovodeća iskustva? O tome više nakon imenovanja novog direktora Plovputa, a do tada molimo vas da sudjelujete u anketi i odaberete najbolji savjet koji Mate Perišić može udijeliti novom direktoru Plovputa. (NASTAVLJA SE…)

[yop_poll id=”1″]

5 KOMENTARI

  1. Izmobingirati žene u firmi dok ozbiljno ne obole i napuste firmu da bi na njihovo (samo drugačije nazvano) radno mjesto zaposlio još svojih prijatelja, obitelji pa čak i susjeda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime