Nedavno je GONG na svojim stranicama objavio tekst pod naslovom „Izvještaj o lokalnim izborima 2017.“ u kojem su se obrušili na Metković dovodeći u pitanje legitimnost izbora jer je HDZ pobijedio MOST?!

GONG-u smeta što je u 2. krugu izbora HDZ-ov kandidat Dalibor Milan pobijedio  MOST-ovu Katarinu Ujdur s razlikom od 130 glasova. GONG-u se to, naime, čini sumnjivim. Da nije glupo, bilo bi smiješno. Što to sebi GONG dopušta? Dovoditi u pitanje demokratičnost izbornog procesa u Metkoviću i to u drugom krugu zbog, po njima, sumnjive razlike, od 130 glasova. U Hrvatskoj su proteklih godina na izborima, pogotovo u drugom krugu pobijeđivali načelnici i gradonačelnici sa jednim, tri, pet ili desetak glasova razlike, ali to je ljepota demokracije. Prema aktualnom Izbornom zakonu, u Hrvatskoj je dovoljno da na izbore pr. u Metkoviću izađu samo tri osobe, i kandidat koji dobije većinu, odnosno dva glasa, postaje npr. gradonačelnik. Kao u nekoj teoriji urote, GONG konstatira kako se u nepune dvije godine broj stanovnika u Metkoviću povećao za 248 osoba… E i? Kao da je to velika brojka za grad kojem gravitiraju deseci mjesta u dolini Neretve. Po GONG-u, u Metković se sustavno naseljavali HDZ-ovci pripremajući se za lokalne izbore pa su pohrlili svoj glas dati Daliboru Milanu. Ponavljamo, da nije glupo, bilo bi smiješno.
A sada, krenimo s činjenicama. HDZ nikada nije imao veliku prođu u Metkoviću. Uvijek su pobijeđivali neki drugi poput Stipe Gabrića Jambe koji je svoj grad potopio do vrata, a onda je došao Božo Petrov s MOST-om koji su Metković potpuno potopili, a šteta se i danas zbraja. Dalibor Milan nije dobio izbore zato što mu je na čelu pisalo „HDZ“ već zato što su se Metkovci umorili od ispraznih obećanja i Stipe Gabrića Jambe i MOST-ove Katarine Ujdur koja ovih dana pr. kritizira HDZ-ovu gradsku vlast za Granični prijelaz Doljani, a upravo je MOST sve loše odradio po tom pitanju za vrijeme svoje vladavine. Nije Dalibor Milan odlazio od kuće do kuće i klevetao MOST-ovce. MOST-ovci su to učini sami. Izgubili su povjerenje svojih sugrađana, obećavali brda i doline, a iza sebe ostavili kaos. Sada im, naravno, Dalibor Milan i HDZ ne odgovaraju, pa putem svojih prijava i neutemeljenih sumnji i optužbi pokušavaju baciti ljagu na metkovski HDZ, ali i sve svoje sugrađane kao da su Metkovke i Metkovci ovce, a ne radišni i pošteni ljudi koji su izlaskom na izbore željeli promjene, a ne produljenje agonije. Tako je njih 4.576 svoj glas povjerilo Daliboru Milanu i 2021. će ga na sljedećim lokalnim izborima ili kazniti uskraćivanjem svoga glasa ili nagraditi još jednim mandatom, ma koliko to teško bilo shvatiti GONG-u ili MOST-u.

1 KOMENTAR

  1. MOST nije napravio ništa, a Dado za sada radi dobro i ovi Jugoslaveni iz GONGA nek se ostave našeg kraja i naroda. A tebi Dado sve najbolje!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime