Anka Jurela Jerkan ne može biti ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Sinju, čvrst je stav Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Prije nekoliko dana, točnije 11.srpnja, u Narodnim novinama objavljena je odluka spomenutog ministarstva kojom se poništava natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Centra za socijalnu skrb Sinj od 9. svibnja 2018. godine. – Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Sinj je na sjednici održanoj 5. srpnja 2018. godine, donijelo odluku o poništaju navedenog natječaja, budući da odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku klasa: 550-06/18-04/26, urbroj: 519-02-1-3/1-18-2 od 26. lipnja 2018. godine nije dana prethodna suglasnost na odluku Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Sinj o izboru Anke Jurele Jerkan, socijalne radnice ovog tijela za ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Sinj, stoji u obrazloženju objavljenom u Narodnim novinama.

Obezglavljeni Centar u Sinju

Obzirom da je sinjski Centar za socijalnu skrb već više od godinu dana bez ravnatelja/ice,  a u međuvremenu se na sve moguće načine pokušava na to mjesto postaviti upravo Anka Jurela Jerkan, postavlja se pitanje kome je to u interesu da ravnateljica ove važne institucije bude osoba koju ne podržavaju u resornom ministarstvu.
Naime, ovo je repriza razvoja događaja iz kolovoza prošle godine kada je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku također poništilo natječaj prema kojem je za ravnateljicu izabrana Anka Jurela Jerkan, a zbog nepravilnosti i nezakonite provedbe natječaja! Gotovo godinu dana kasnije, scenarij se ponavlja i sasvim izgledno je da će, kada se pita Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Sinj, i na sljedećem natječaju Anka Jurela Jerkan biti najbolji kandidat.
Sve ovo vrijeme, Anka Jurela Jerkan je v.d. ravnateljice, a kako neslužbeno doznajemo, to će i ostati do daljnjega iako je zakon jasan. Vršitelj dužnost može biti maksimalno godinu dana.

Zašto Stipe Perić ne poštuje zakon?

Za to su odgovorni predsjednik Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Sinj Stipe Perić i članovi Jelena Smoljo, Tihomira Domazet, Jelena Laco i Damir Tomašević. Upravo je navedena petorka odgovorna za poslovanje Centra za socijalnu skrb Sinj, posebno su odgovorni kada je u pitanju kontrola rada v.d. ravnateljice, a  najodgovorniji su za provedbu natječaja, izbor  i imenovanje novog ravnatelja i ravnateljice. Natječaj, izbor i imenovanje su provodili nezakonito, ne jednom nego dva puta, isto toliko puta im je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poništilo odluke. Nažalost, to nije garancija niti da će Anka Jurela Jerkan konačno odustati od želje da postane ravnateljica, niti  da će Stipe Perić i njegovi kolege iz Upravnog vijeća sljedeći put poštivati hrvatske zakone i pozitivne propise. U svemu ovom intrigira činjenica da su svi članovi Upravnog vijeća zapravo bliski HDZ-u no ne poštuju naputke HDZ-ovog resornog ministarstva.

Dr. Stipislav Jadrijević koketira sa sinjskim HDZ-om?

Nadalje, sama Anka Jurela Jerkan bliža je dr. Stipislavu Jadrijeviću, jednom od najutjecajnijih sinjskih političara i dugogodišnjem oponentu sinsjkog HDZ-a. U kuloarima se već šuška kako upravo Anka Jurela Jerkan predstavlja svojevrsni test za eventualnu buduću suradnju sinjskog HDZ-a i Stipislava Jadrijevića te da nije nemoguće da na sljedećim lokalnim izborima u bitku za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Sinja zajednički krenu Stipislav Jadrijević i HDZ što bi im zasigurno osiguralo uvjerljivu većinu, a HDZ bi konačno postao vladajuća stranka u crvenkastom Sinju. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime