Tomislav Karamarko posljednjih je tjedana iznimno aktivan, a nedavno je boravio i u Izraelu gdje je imao priliku posjetiti franjevački samostan u jeruzalemskom Starom gradu u društvu hrvatskog fratra Tomislava Vuka koji je tamo već tri desetljeća.

Fra Tomislav Vuk i Tomislav Karamarko u Jeruzalemu

– Prisjetio sam se i svih hrvatskih mučenika na mjestu na kojem je 1391. godine pogubljen prvi hrvatski svetac, sveti Nikola Tavelić, koji je služio Bogu u Jeruzalemu. Moje putovanje u Izrael ne bi bilo potpuno bez posjeta memorijalnom spomeniku žrtvama holokausta u Yad Vashemu, gdje sam odao počast Židovima i svim žrtvama 2. svjetskog rata. Nijedna zemlja ne može istinski krenuti naprijed bez iskrenog suočavanja s tragedijama vlastite prošlosti.U Yad Vashemu se susrećemo sa stravičnim posljedicama djelovanja zločinačke ideologije i sustava. Dvadeseto stoljeće je žrtva takvih ideologija. Želim vjerovati da je svijet napokon izvukao pouke i da jedinstveni možemo reći – nikad više. Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja. Zato je naša obveza udružiti snage i suočiti se s izazovima u zemlji, Europi, ali i šire, uvijek čineći pravu stvar, bez obzira na posljedice, napisao je na svom fb profilu Tomislav Karamarko.
Karamarko ne dijeli zločine na ove ili one, pa kako i sam kaže, nema poželjih i nepoželjnih zločina kao za tzv. ljevičare, jugofile i mrzitelje Hrvatske.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime