Najmanje 14 imigranata poginulo je sinoć oko 22.30 sati u naletu vlaka na pruzi između Velesa i Skopja, u blizini željezničke stanice Pčinja.

Oko 50 imigranata hodalo je prugom u trenutku kada je na njih naletio vlak, a s obzirom na to da se na tom mjestu nisu mogli skloniti s pruge, broj stradalih mogao bi biti i veći.  Do mjesta nesreće može se doći isključivo željeznicom, što otežava dolazak spasilačkim ekipama.

Stojkovska: Istražitelji na terenu

Imigranti iz sjeverne Afrike, koji ulaze u Makedoniju iz Grčke, često se kreću pješice i noću hodaju prugom kako se ne bi izgubili na nepoznatom terenu.  Glasnogovornica policije Anita Stojkovska rekla je da su sudski i policijski istražitelji na terenu. Dio imigranata preživio je nesreću, dodala je glasnogovornica. Policija ih je uspjela uhititi osmero, vjerojatno rođake poginulih, a ostali su se razbježali. Imigranti ulaze u Makedoniju u području Gevgelije i onda ih krijumčari u natrpanim kamionima prevoze do granice sa Srbijom ili oni sami do tamo nastoje doći pješice, krećući se isključivo noću, dok se danju skrivaju. Uglavnom dolaze iz Sirije, zapadne Afrike ili Afganistana. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime