Večeras s početkom u 20.30 u prostorijama KUS Njega u Tučepi otvara se izložba „Priče o Sarajevu, priče o ljudima“ Damira i Zvonimira Dvornikovića

Posjetitelji će imati priliku kroz akvarele i monografiju doznati nešto više o Sarajevu, a evo što je za portal Megamedia kazao Damir Dvorniković.

– Jako mi je drago što se na izložbama okuplja baš puno finog svijeta. Različite generacije tu ćaskaju međusobno i razgledaju akvarele. Nadao sam se i želio, još kad je knjižica tek nastajala, da će ljudi prepoznati toplinu u bojama i riječima. I baš se obradujem kad me neko nazove, predstavi se i objasni u kom dijelu grada stanuje, a potom prizna da su ga ili ju ovi prizori obojeni kistom snažno dojmili i pobudili emocije i sjećanja na neki dio života te osobe ili čitave obitelji, kazao nam je Damir Dvorniković.

Njegov djed Zvonimir je nastojao olovkom i kistom sačuvati ono vedro i pozitivno što je vidio u ljudima i stvarima oko sebe, za vremena koja dolaze. – Želja mi je da u oku promatrača prizori u akvarelu probude tu iskricu i podsjete ga na toliko ipak lijepih stvari koje život nudi, kazao je Damir Dvorniković.

Sama knjiga, monografija predstavlja jednu toplu priču koja traje i spaja neke davne i ove naše dane. Puna je slika iz prošlih vremena koje bude sjećanja. – Ona je posveta dragim ljudima i stvarima i onom lijepom što je ovaj mali grad utkao u nas, naše uspomene i živote koje živimo danas, reći će Dvorniković.

„To su živi prizori, koji su se oslobodili iz ralja nezajažljivog vremena i ostali da nama svjedoče o lirskoj ustreptalosti koja je nekada ispunjavala Sarajevo“ kaže u predgovoru monografije između ostalog Vojislav Vujanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime