Da nije bilo moja dva gosta, on bi me sigurno ubija, u to ne sumnjan. Nisan ima šanse oduprit mu se, on je sav svoj bis iskalija na meni – počinje priču Drago Sović iz Sutivana na Braču, kojeg je prošlog četvrtka, oko 16.30, u polju poviše Sutivana napao i divljački pretukao, o čemu svjedoče i fotografije, Zdravko Panić, vlasnik agencije za nekretnine “Cromaris”.

Upravo je Sović za naše novine prije pola godine govorio o tome kako je Panić prevario desetke stranaca tako što bi im prodavao poljoprivredno zemljište koje je prije toga kupio od pravih vlasnika, te ih je uvjeravao da se tu može graditi objekte od 50 ili 60 metara četvornih. Problem je nastao kad su vlasnicima tih objekata počeli stizati nalozi o rušenju jer su bespravno napravljeni i kada su kupci shvatili da su prevareni. – Otkad je taj članak izaša, mi uopće nismo komunicirali, on od tada nije niti dolazija u Sutivan. Tog dana kad me napa jedna mi je gošća rekla da joj izmirin na njenoj parceli širinu rupe za koju san triba nabavit spremnik za vodu. Otiša san gori u brdo s ocen i sinon koji su moji gosti da mi pomognu i čuja san da dolazi neko vozilo, a kako san bija iza grmlja, maka san se nekoliko metara od gostiju da vidin ko dolazi. Ugleda san Panića koji je izaša iz auta pričajuć na mobitel. Kad me vidija, završija je razgovor i istog me sekunda udarija tin mobitelon u glavu – kazuje nam Sović, koji je, tvrdi, od siline udarca pao na zemlju, a razbjesnjeli je Panić skočio na njega i nastavio ga divljački mlatiti. – Od prvog san udarca pa na zemlju, zacrnilo mi se, a onda je on uzeja stinu i prvo me udarija u tjeme, pa u potiljak, pa po čelu… ne znan više koliko me puta zamlatija tin kamenom, krv je štrcala, a ja san vika: “Upomoć, upomoć…”, mislija san da san gotov. Uvatija me je “u kravatu”, gušija me, evo, vidi modrice na vratu. Srića šta su tu bili ljudi, kad je vidija da dolaze, počeja je bižat i vikat in da ide po pištolj, da će ih ubit. Neman pojma koje ozljede iman, iman dvi buže na glavi, potres mozga, smrska mi je čelo, slomija jagodičnu kost, mora san na hitnu operaciju. E da, dok me tuka, vika je nešto na nacionalnoj osnovi, ali ne bi sad o tome, zna on šta je vika. Ako ovo nije pokušaj ubojstva, onda ne znan šta je. Pa, ubija bi me da nije bilo ove dvojice ljudi – govori Sović pokazujući ranu na potiljku i dodajući kako je policija s njim kratko razgovarala u splitskoj bolnici, te da, koliko zna, još nisu razgovarali sa svjedocima. U splitskoj su nam policiji potvrdili da su zaprimili dojavu o fizičkom obračunu, te da je krim-istraživanje u tijeku. Neslužbeno doznajemo da su, nakon što su zaprimili dojavu, policajci otišli u supetarsku Hitnu pomoć, gdje im je liječnica rekla da su u pitanju lakše ozljede, a tek poslije u Splitu se utvrdilo da su ozljede teže prirode. Tijekom utorka popodne ispitana su i dva svjedoka koji navodno potvrđuju da je Panić divljački mlatio Sovića, no ne spominju kamen kao sredstvo izvršenja. Isto tako, u srijedu ujutro na otok je poslana ekipa iz Splita kako bi na mjestu događaja obavila očevid, no pitanje je hoće li tamo pronaći kamen i, ako ga uopće nađu, hoće li na njemu biti tragova krvi s obzirom na jake kiše koje su padale proteklih dana.

 

Iako je sam Sović nama u razgovoru iziričito spominjao kamen, u policiji navode da je u prvoj izjavi danoj u bolnici u petak tek spomenuo mogućnost da ga je Panić tukao kamenom. Kako bilo, tek nakon što policija obavi istraživanje i nakon konzultacija s DORH-om znat će se hoće li, i koja, kaznena prijava biti podignuta i protiv koga. Pokušali smo jučer doći i do Zdravka Panića, no nije nam se javljao na mobitel.

Po mistu kruži i druga verzija

Posli san sazna da je zva policiju, da je odma doša i da iskaz govoreći da san ja njega napa. Pa kako to, on nema niti ogrebotinu, a vidi mene kakav san?! A navodno po mistu priča i drugu verziju, da su ti moji gosti tili napast mene nekon šipkom, a da me on branija – govori Sović. (Slobodna Dalmacija)