Ministarstvo turizma naložilo je Turističkoj inspekciji u Splitu provedbu nadzora devet ugostiteljskih objekata brze prehrane za koje se opravdano sumnja da višestruko krše Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti.

Načelnica Samostalnog sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma Jasenka Štiglec izvijestila je kako tih devet ugostiteljskih objekata pripremaju i uslužuju jela koji zahtijevaju složeniju pripremu, a sve suprotno rješenju nadležnog ureda. Riječ je o ugostiteljskim objektima smještenim na Peškeri i plaži. – Temeljem čl.3. Zakona o turističkoj inspekciji tijekom turističke sezone obavite inspekcijske nadzore iz nadležnosti turističke inspekcije u Makarskoj te prema potrebi poduzmite propisane mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (ZUD), glasi nalog načelnice Štiglec. Kako doznajemo, splitski turistički inspektori će u nekoliko navrata provoditi nadzor i na Peškeri te plaži se očekuju već za nekoliko dana gdje će na licu mjesta kažnjavati odgovorne osobe sa visokim novčanim kaznama, a po potrebi i zatvarati objekte!
Iz Ministarstva turizma nas obavještavaju kako su ugostitelji imali rok koji je istekao još u kolovozu 2012. godine da usklade svoje poslovanje sa ZUD-om pogotovo u pogledu  uvjeta koji se odnose na higijenu i zdravstvenu ispravnost hrane. Nadalje, predmet inspekcijskog nadzora bit će i minimalni uvjeti uređenja i opreme objekta i mnogi drugi detalji.
Obzirom da je poznato kako dobar dio ugostiteljskih objekata na plaži i Peškeri nema ni pristojan sanitarni čvor, a kamoli uvjete za pripremanje složenije hrane, za očekivati je da će inspektori imati pune ruke posla.

1 KOMENTAR

  1. Mogli bi ti isti turisticki inspektori povirit kod Zdenka Vujučića u Peskeru i Susvida pogledati koliko mu sati rade radnici 13-15 sati i koliko ima prijavljeni(trudnica)koje same plačaju obaveze državi a usto i jedan veliki dio moraju gos.Zdenuku svaki misec uruke dati…Da žalosno ali istinito i to tako godinama …..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime