Prvi vikend u kolovozu najavio je vrlo dobar nastavak ljeta u Makarskoj gdje je dosada zabilježno 17 posto više dolazaka i noćenja nego lani u proteklom ljetnom razdoblju. Turisti su popunili sve postelje u hotelima, a malo je slobodnih i u privatnom smještaju, rekao je predsjednik Turističke zajednice i makarski gradonačelnik Jure Brkan te dodao da se tu odmara 16.000 turista.

U Tučepima, prema riječima direktora Turističkog ureda Ive Mravičića, teško je naći slobodno mjesto u sobama i apartmanima privatnih kućevlasnika, a hotelske kuće među kojima je i nova perjanica tučepskog hotelijerstva, Hotel Jadran, s pet zvjezdica, također posluju s popunjenim posteljama.

U Brela, gdje se odmara više od 6100 gostiju, valja doći na ljetovanje s potvrđenom rezervacijom smještaja, doznaje se od direktorice TZ Valentine Vitković koja također u broju dolazaka gostiju, noćenja i financijskom učinku najavljuje vrlo dobru turističku godinu.

S neskrivenim optimizmom o ovoljetnom učinku govore i u Baškoj Vodi, Podgori i u Gradcu.

Zbog očekivano velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama s čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija.

Na putnim pravcima Makarska – Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu povećan je promet u oba smjera.

Na naplatnim kućicama na izlazu s autoceste kod Zagvozda nema većih gužvi u prometu, dok na naplatnim kućicama prema moru tunela Sveti Ilija kolona vozila je duga gotovo jedan kilometar, a promet vozila kroz tunel se regulira kako bi se izbjegle kolone vozila u stajanju u tunelu.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva, a deva do dva i pol sata čeka ukrcaj s Hvara prema kopnu, doznaje se u ispostavi riječke Jadrolinije.

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz turističkih ureda, ljetovanje nastavlja više od 65.000 gostiju. (direktno.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime