Tijekom četvrtka, 7. prosinca policija je kod dvojice muškaraca, u dva odvojena slučaja pronašla kokain, amfetamin i marihuanu za koju drogu je utvrđeno da je bila namijenjena daljoj preprodaji

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U prvom su slučaju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, pretragom stana u Dubrovniku pronašli 460 g amfetamina, 3 tablete ecstasya i digitalnu vagu, vlasništvo 28-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 28-godišnjak nabavio najmanje 483 g amfetamina radi prodaje od čega je 23,6 g prodao muškoj osobi s područja Dubrovnika.

Također je utvrđeno kako je u navedenom stanu u dva navrata dao na trošenje amfetamin dvojici muškaraca koji su ga konzumirali ušmrkavanjem.
U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ploče u večernjim satima na predjelu Ušća Neretve kod 50-godišnjaka pronašli 19,3 g kokaina i 7,9 g marihuane za koju drogu je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je bila namijenjena daljoj preprodaji.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenja droga osumnjičeni 28-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je osumnjičeni 50-godišnjak kazneno prijavljen kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u redovnoj zakonskoj proceduri.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime