Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba zaražena novim koronavirusom, što znači da je do sada u RH potvrđeno 10 oboljelih osoba

Riječ je o vozaču kamiona koji je zbog posla iz Hrvatske odlazio u zahvaćena područja Italije.

U Republici Hrvatskoj potvrđeno je deset oboljelih osoba od  COVID-19, od kojih su 3 u Zagrebu, 5 u Rijeci i 2 u Varaždinu te nema novih potvrđenih oboljenja.

Ukupno je 255 testiranih uzoraka i u ovom trenutku ima još 9 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 2634 osobe iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

U Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu održan je danas sastanak svih ravnatelja, voditelja službi i odjela infektologije svih bolnica u Republici Hrvatskoj kako bi se razmijenila dosadašnja iskustva u provedbi dijagnostike i skrbi te usuglasile smjernice za daljnji rad.

Provode se edukacije službenika granične policije o mjerama prevencije i sprječavanju širenja zaraze novim koronavirusom.

Prema riječima generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije sprječavanje širenja virusa i dalje ostaje glavni prioritet u svim zemljama. Međutim, upravljanje situacijom vezanom za COVID-19 nema jedinstven pristup koji se može primijeniti na sve zemlje, već mora biti prilagođen scenariju prijenosa s kojim se zemlja suočava. Rane preventivne mjere ključne su za očuvanje zdravlja i zaustavljanje širenja bolesti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime