Dom za starije i nemoćne u Makarskoj muku muči s medicinskim osobljem

Kako ekskluzivno doznajemo, u domu je ostala samo jedna medicinska sestra koja je danas zbog obima posla i kolabirala te je intervenirala Hitna pomoć! Ravnateljica doma Marija Lelas, kontaktirala je župana Blaženka Bobana od kojeg je zatražila ispomoć, odnosno medicinski tim.

Naime, ostale medicinske sestre i medicinsko osoblje premješteno je u Biokovku u kojoj se nalazi 54 štićenika splitskog staračkog doma. Tko je i zašto procijenio da u makarskom Domu za starije i nemoćne može biti samo jedna medicinska sestra? Tim pitanjem morat će se pozabaviti Upravno vijeće, nadležno Ministarstvo, ali i sam Blaženko Boban.

2 KOMENTARI

  1. Tko je kriv? Tužnog li pitanja! Zar nije poznato da je gos.ravnateljica dobila napitke za organizaciju posla u COVID 19 epidemiji od Stožera. Nakon što je pozvala glavnu sestru da napravi raspored. Naravno naprava je prvi, potom drugi i treći. Naravno ravnateljica Mafiji Lelas se nije svidio,odbila je sve napravljene raspored. Znate kakav joj je bio ODGOVOR.”TKO ĆE TO PREKOVREMENI PLATUTI”Naravno radilo se po standardnom radnom vremenu sve do 01.04.2020.god.nakin čega su se pojavile temperature kod pojedinih korisnika Doma za starije osobe u Makarskoj. Dakle tko je tu odgovoran, a tko je odgovoran da je ostatak osoblja poslan u Biokovku, a sad traži gospođa pomoć od onih koji su skupa sa njom odlučili gdje je tko i sa kojim brojem medicinsko osoblja raditi.
    Sram bilo lkao prvo Župana Bobana kao da nema hotel Duilovo u kojm su već u karanteni. Tako su mogli mogli smjestiti sve osobe, a djelatnici Doma u Makarskoj ostaviti da rade i dalje. Ovakvim postupkom gosp. Boban preuzima ovlasti Makarskog Stižera upravlja objektima umjesto dir. Bebeka. Naravno pespogovorno pristaje na preseljenje starijih iz Splita u Makarsku(Biokovu).

  2. koja tuga…..od Makarske pa do Ploča mladi su brinuli za stare…., jer bez ‘starih’ koji su ih školovali, radili kao tovari, prolazili kroz ratove, masline, turističke zajednice i slično….Ali, došlo nešto što se zove UNUČAD ili preko Biokova… Pa, sad se događa Boban, Biokovka i slićno…., pa sram Vas bilo onih od Makarske pa do Ploča….jer dide i babe više nisu važne….. nije važno ni ako su su i da vide što im radi unučad po Dalmaciji……sram ih i vas bilo…..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime