Nesposobna država, mrtvo tlo, stanovništvo bez težnje-volje za smislom. Tko je stvorio ovo društvo ? Hoće li svijet uvažavati narode-građane-državu BiH, zbog Bakira Izetbegovića-Milorada Dodika-Dragana Čovića i njihovih svita podanika? Koje im je boje mozak? Boje novca? Zbog ponašanja? Ponašanja-koje, kako to diplomate prepričavaju “prelazi u odvratno“!  

Dozvolite, prošlog stoljeća, točno 1979 godina u Yugi, rokenroleri znaju-progresivna rock grupa Buldožer, svojim velikim glazbenim hitom najavila je „novo novo novo vrijeme“! Danas u BiH u potrazi za vizijom stoje u redu: Dino Konaković-Edin Forto-Lidija Bradara-Slaven Raguž-Ilija Cvitanović-Denis Zvizdić-Draško Stanivuković-Jelena Trivić…Davor Bunoza-Irfan Čengić…Da li s njima počinju dani borbe za veće dobro? Da li su hrabri ostaviti lidere iz prošlosti u prošlosti! No, prije nego što počnu s izlaganjem što će sve poduzeti, tijekom svog mandata-prvo što bi morali uraditi: da poboljšaju materijalno-socijalno stanje i prava radnika-umirovljenika-ugroženih kategorija-mlade populacije!

Zbog koga i čega se prepoznaje BiH u svijetu: genocid-haški sud-korupcija-crne liste-pranje novca-pljačka javnog novca od poreskih obveznika-međunarodni prorektorat-radikalni nacionalizam, uglavnom najzastupljenije su crne naslovnice po medijima! BiH ima i onaj dio koji stoji na nasuprot…Ono malo dobrog-nešto što služi mogućnosti pozitivnih ostvarenja i pojedinaca: SFF:Tanović-Žbanić, Đeko-Lana Pudar-Jusuf Nurkić-Zrinjski i mediji koji su se odvažili razotkriti sve negativnosti slomljenog društva!

Čvrsto držim, kako moja kritika/analiza kratke povijesti BiH društva, vrle moje portaldžije, samo potvrđuje kako je Vaša stvarnost puna: zlostavljanja-vrijeđanja-prostakluka-bestidnosti-bezskurpuloznosti-omalovažanja! Od strane koga? Ta priča, koju čujete iz usta lidera, o „široj perspektivi“ ništa ne znači, Vi živite ovaj trenutak, to je Vaš život, nikakva liderova „perspektiva“ ne učestvuje u njemu, Vaši životi su krhki, vise o tankoj niti, to je Vaša zbilja!

 Robujete lideromaniji, glasuje te za lidere, a najbolji rob je onaj koji misli da je slobodan!

 Ništa, baš ništa od tragedije s kojom su zaogrnuti: Hrvati-Bošnjaci-Srbi-građani, nije više, niti može biti prikriveno, ni zaslađeno! Čvrsto držim, kako se ne bi smjeli zanositi precjenjivanjem pozitivnih primjera. Dakako, bilo bi posve loše, da se BiH društvo zaustavi, uvjeravajući Vas kako je ovo što imate posve dovoljno. Stvarno stanje društva-političke krize znatno je gore! Naime, molim Vas, progledajte-otvorite oči, kako se u europskim društvima-životima-radu koriste mozgovi: Hrvata-Bošnjaka-Srba, pronalaze im se razni talenti i znanja, koji se koriste za dobrobit: Njemačke-Skandinavije-Švicarske-Engleske- SAD…

Osjetite se slobodnim, da se trsite svakog osjećaja superiornosti lidera-lideromanije i njihovih svita! Nisu li Vas lišili svega, oduzeli narodu/ima svijest, kako bi s političkom brutalnosti iskoristili-da ste još sretni što napuštate BiH! Njihovu domovinu! Kako je lider vas ushićen naziva: „BiH je moja domovina“ Kako se lideri mnogo ne brinu o tome, da osim novca svoj život ispune nečim-za dobro naroda svog, jednog dana će se ipak zabrinuti, kad nastupi svršenost političke moći! Tad-taj najgrabežljiviji ološ s petog kata, ustvrditi će da je smisao: stvaralaštva-užitka-patnje temelj unutarnjeg zdravlja i životnog zadovoljstva a ne mozag boje novca!

Bilo kakvo uživljavanje, izrazi saživljavanja, dato bezgranično priznanje i sve to unaprijed: Konakoviću-Forti-Bradari-Ragužu-Cvitanoviću-Bunozi-Čengiću…Stojanoviću-Boškoviću, za Vas-suverene narode-građane BiH, bio bi pravi luksuz! Znamo, da im se politika temelji na iskustvima vezanim za lidere! Čvrsto držim, kako bi im najbolje bilo, da prošlost ostave u prošlosti! Ako ne stvore društvo koje će biti otvoreno-pošteno-demokratsko-pluralističko, društvo rodne ravnopravnosti-sexualnih sloboda, društvo koje stvara mogućnosti za znanstvene i razvojne projekte-za ne vladin sektor-civilno društvo i medijske slobode…Kakvo bi to onda društvo bilo, ako Bosanci i Hercegovci ne dobiju sretan kraj…Neka prihvata činjenicu, da im za to ostaje manje vremena, nego što su ga do sada imali…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime