Danas je u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-e u Zadru,  održana je osnivačka skupština nove Poljoprivredne zadruge „ECROAROMA“.

Osnovna djelatnost Zadruge je uzgoj i sakupljanje,  prerada i prodaja smilja i ostalog ljekovitog i aromatičnog bilja. Zadruga je osnovana prihvaćanjem Pravila Zadruge od strane njenih osnivača, izborom upravljačkih i nadzornih tijela, prihvaćanjem Poslovnika o radu skupštine i ostalih akata od strane 8 zadrugara sa prostora Zadarske županije. Prema riječima glavnog inicijatora osnivanja Zadruge Krešimira Reča, Zadruga je otvorena i za ostale potencijalne zadrugare, posebice zainteresirane uzgajivače, proizvođače i sakupljače ljekovitog i aromatičnog bilja sa zadarskog područja, a i šire. Sjedište Zadruge će biti u Obrovcu. Početni kapaciteti nasada smilja i ostalog ljekovitog i aromatičnog bilja Zadruge iznose 50 ha. Plan je u skoroj budućnosti površine pod nasadima povečati na dodatnih 150 ha, bilo kroz pojedina poljoprivredna gospodarstva samih zadrugara ili kroz  samu Zadrugu kao zajednički projekt.  Također je planirano da se u okviru Zadruge  ide na  izgradnju destilerije, pakirnice, sušare, laboratorija i nabavu potrebne poljoprivredne opreme i mehanizacije za potrebe sviju zadrugara. Zadruga će osim osnovne djelatnosti svojim zadrugarima pružati i ostale usluge kao potporu njihovom poslovanju poput knjigovodstvenog servisa, poslova savjetovanja i konzultacija, pomoći pri prijavi na državne potpore i potpore iz EU fondova i svih onih poslova koji će olakšati i unaprijediti poslovanje svakog pojedinog člana Zadruge. Podrška i pomoć pri osnivanju Zadruge je pružena od Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-e, Odjela za potporu malom i srednjem poduzetništvu.

1 KOMENTAR

  1. Cijenjeni,
    ovaj projekt zaslužuje ocjenu izvrsno!O čemu se radi?Današnjica imperativno zahtjeva savezništvo/partnerstvo u globalnim razmjerima!
    Tko nije za takvu “poslovnu igru” slijedi mu tranziciski pad/”pat” ili bankrot/”mat”!Partnerstvom/savezništvom,po prirodi stvari slijedi tranzicijski skok/”cvat” pod uvjetom posjedovanja kvalitetnog liderstva i menadžmenta koji pokrečetj. generira poduzetnički duh/spiritus movens i rektor (duhovni pokretać i životvorna snaga).Potrudit ću Vam se pridružiti.Ekspertan sam za poduzetništvo,leadership i management.Po noni sam Zadranin gdje sam živio i radio do rata.
    Bojnik dr. sc. Zanze Tonči,dipl. ing

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime