Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su postavili eksplozivnu napravu u Porsche 43-godišnjaka u namjeri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u autoservisu

Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka, započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu, piše Index.

Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili bombu u prednji dio Porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati bombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu bombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga ni taj put nije aktivirala.

Budući da je 43-godišnjak tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru pa je pomoć potražio u autoservisu gdje su serviseri uočili podmetnutu bombu i o tome obavijestili policiju koja je deaktivirala eksplozivnu napravu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu, policija je uhitila i kazneno prijavila 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvijek traga.

Jutarnji list doznaje da je uhićen 51-godišnji Ante Roso, javnosti poznat kao optuženik za organizaciju krvave pljačke Fine 2005., kada su maskirani napadači kalašnjikovom ubili dvojicu zaštitara.

Muškarac kojem su podmetnuli bombu je poduzetnik Dario B. (43). Koji su motivi bili iza postavljanja bombe, još se ne zna.