Policijski službenici Postaje granične policije Trilj  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom  i 31-godišnjakom, oboje državljani Poljske, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma


Naime, policijski službenici su u petak, 3.studenog 2023. godine u jutarnjim satima na triljskom području zaustavili osobno vozilo kojim je upravljala  spomenuta 33-godišnjakinja. U unutrašnjosti vozila nalazilo se 16 stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su  33-godišnjakinja i 31-godišnjak zajedno iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da su ih, po prethodnom dogovoru, preuzeli na triljskom području, nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.
 
Policijski su službenici prema stranim državljanima postupali sukladno Zakonu o strancima, dok su 33-godišnjakinja i 31-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime