Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana u dobi od  19, 20, 24, 27, 29  i 30 godina, koji se sumnjiče  za imovinska kaznena djela na zadarskom, biogradskom i šibenskom području, čime su pričinili ukupnu materijalnu štetu u iznosu preko 29.000,00 kuna

           Naime, provedenim ciljanim postupanjem i planiranom akcijom policije na sprječavanju imovinskih  kaznenih djela, krađa u trgovine, policijski službenici PP Biograd su jučer oko 13.00 sati u trgovačkom centru u Biogradu zatekli dvije muške osobe u dobi od 29 i 19 godina koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela krađa na području Biograda. Obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je 19-godišnjak izručio 0,4 grama marihuane.

Prilikom koordiniranog postupanja policijski službenici  su u Biogradu također uočili osobno vozilo Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka, koje se udaljilo u pravcu Zadra, a kojeg su ubrzo policijski službenici zaustavili na ulazu u Zadar. Tom prilikom u vozilu su zatečene dvije muške osobe u dobi od 24 i 30 godine te dvije ženske osobe u dobi od 20 i 27 godina, a  koje se također dovode u svezu s počinjenjem kaznenih djela krađa.

Zatečene osobe su dovedene u prostorije policije, a tijekom kriminalističkog istraživanje u vozilu su pronađeni predmeti koji potječu od kaznenih djela, razni kozmetički i prehrambeni artikli te je također utvrđeno kako su se u Biograd dovezli unajmljenim vozilom, kojeg je unajmio i vozio 24-godišnjak.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, dvije ženske osobe u dobi od  20 i 27 godina i dvije  muške osobe u dobi od 29 i 30 godina sumnjiče da su po prethodnom dogovoru u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, dana 28. studenog ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili više komada dekorativne kozmetike te parfema u vrijednosti preko 8.900,00 kuna, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Dok se dvije ženske osobe u dobi od  20 i 27 godina sumnjiče da su dana 08. lipnja ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz iste trgovine otuđili četiri parfema u vrijednosti oko 2.500,00 kuna.

Isto tako 20-godišnjakinju i 30-godišnjaka se sumnjiči da su 13. prosinca ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici Akcije Maslenice u Zadru iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili četiri parfema u vrijednosti oko 3.600,00 kuna.

Nadalje, 29-godišnjaka i 19-godišnjaka se sumnjiči da su 15.prosinca ove godine oko 11.00 sati u Ulici Put Vida u Šibeniku iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili više komada dekorativne kozmetike  i parfem, ukupne vrijednosti oko 1.800,00 kuna, nakon čega su kasnije istog dana u Ulici Put Gaćeleza u Vodicama iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva u otuđili više komada zubnih pasti i  konzervi pašteta  u vrijednosti oko 1.600,00 kuna

Na kraju, 27-godišnjakinju se sumnjiči da je zajedno s još jednom ženskom osobom, 18. kolovoza ove godine iz iste trgovine u Biogradu otuđila 17 raznih parfema i dvije torbe za plažu, ukupne vrijednosti preko 11.300,00 kuna.

Protiv svih petero se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog krađa, dok se protiv 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava za pomaganje kod kaznenih djela.

Također se protiv  19-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.