Od 1. lipnja do 30 rujna ulaznica na koncesioniranu plažu u Crvenoj luci plaćat će se 40 kuna po osobi umjesto dosadašnjih 25 kuna, a konačnu će odluku o tome donijeti Skupština Zadarske županije.
Osim Crvene luke, poskupljuje i ulaznica za plažu u Turističkom naselju Zaton gdje će se od 1. lipnja do 5. srpnja plaćati 30, a od 5. srpnja do 31. kolovoza 40 kuna.
Ulaz na plažu na Punta Sskali košta također 40 kuna, pa će odlukom Skupštine biti “iznivelirane” cijene sve tri plaže za koje je Zadarska županija dala konceisju za gospodarsko korištenje.
– Koncesija donosi ograničenje opće uporabe plaža. Uvijek se može raspravljati je li ovo puno ili malo, ali mi smo se rukovodili onime što je u interesu naših gospodarskih subjekata. Koncesionari zapošljavaju određeni broj ljudi i žele zadržati razinu kvalitete svojih usluga, a mi nismo htjeli ići protiv volje gospodarskih subjekata, izjavio je župan Stipe Zrilić “propuštajući” prijedlog o visini ulaznica na plažu prema Županijskoj skupštini. (Slobodna Dalmacija)