Ostalo je još samo dva dana do početka sedmog izdanja festivala ULTRA Europe! Organizatori najavljuju – sve je spremno za najvažnije međunarodno događanje u Hrvatskoj, a ove se godine obaraju i novi rekordi!

Najveća pozornica i produkcija ikad viđena u regiji, najveći broj posjetitelja, najveće glazbene zvijezde današnjice i još spektakularniji vatromet – nemjerljiva je ovo promocija i razglednica Splita i Hrvatske koja će obići će svijet u dahu. Park Mladeži svoja vrata otvara svaki dan u 19 sati, a u ponedjeljak kreće i glazbeno putovanje po otocima, Braču, Hvaru i Visu.

Što sve trebate znati prije dolaska na festival? Glavni ulaz za posjetitelje nalazi se uz Ulicu Hrvatske mornarice, a nova lokacija, zbog svoje širine i prostranosti, omogućuje brži protok, što znači puno manje gužve, bolje iskustvo te mjere sigurnosti koje su na najvišem mogućem nivou. Riječ je o puno većem prostoru od prijašnje lokacije, koji u svom centralnom dijelu, koji se nalazi između tri pozornice i koji je veličine tri nogometna igrališta, može primiti još dodatnih 20 000 ljudi. Ta će lokacija biti srce samog festivala, povezujući sve tri pozornice i nudeći zabavne sadržaje brojnih partnera festivala te raznovrsnu hranu i piće. Bolje će iskustvo imati i VIP gosti koje očekuje poseban ulaz i prlaz ložama smještenima na tri etaže. Riječ je o ulaznicama koje su bile posbeno tražene ove godine, a rasprodane su početkom tjedna.

Organizatori su posebno ponosni na veličanstvenu glavnu pozornicu. Ovaj čudesni div visok je 16, a širok 80 metara, a s više od 150 kvardatnih metara LED ekrana, predstavlja najveću glazbenu pozornicu ikad postavljenu u regiji. Jedan od zaštitnih znakova festivala svakako je 360 vatromet koji će ove godine biti još raskošniji, a Splićani će i ove godine ugostiti najveće zvijezde iz svijeta elektorničke glazbe. U petak nastupaju Lucky Z, Plastik Funk, David Guetta, Gud Vibrations, Nicky Romero, The Chainsmokers te Armin van Buuren. Subota najavljuje Justina Oha, Kryomana, Lost Kingd, DJ Snakea, Sunnery Jamesa & Ryana Marciana, No Redemtion, Afrojacka i Alessa dok će Moe, Vanillaz, Cheat Codes, Rezz, Above & Beyond, Jeffrey Sotorius te mega zvijezde Swedish House Mafia biti zaduženi za zatvaranje sedmog izdanja festivala u nedjelju 14. srpnja 2019. godine.

Ono što svi s nestrpljenjem očekuju je upravo nastup trojca Swedish House Mafia, koji je u kartu malobrojnih nastupa u sklopu povratničke turneje uvrstio i Split. Gigantska pozornica bit će potpuno preuređena samo za njihov nastup, a najavljena produkcija i specijalni efekti bit će posebno iznenađenje za posjetitelje. Riječ je o nastupu o kojem će pričati cijeli svijet i o glazbenoj poslastici koja se jednostavno ne smije propustiti.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni na uvijek spektakularnoj pozornici RESISTANCE koja svojim industrijskim dizajnom gleda na kranove Brodosplita, povezujući tako prošlost i budućnost. Magični izlazak sunca bit će nova vizura koju će svi ljubitelji Resistance glazbe zasigurno zapamtiti, a riječ je o najvećoj i produkcijski najsuvremenijom underground pozornici na svijetu. Po danima će to, ove godine, izgledati ovako – u petak će svirati Rory Lynam, Steve Fidelak, Patrice Baumel, Sasha b2b Nic Fanciulli, Maceo Plex I Adam Beyer, subotu otvara DanceElecricPhilipe, a tu su I Elio Riso, Art Department, Jamie Jones, Richie Hawtin te Marco Carola dok će nedjelja biti rezervirana za Sk!y, Peru Fullhousea, Jona Rundela, Dubfire, Josepha Capriatija te Carl Coxa.  

Pozornica UMF Radio Stage ugostit će brojna nova lica svjetske elektroničke scene. Electro house, main room house, deep, underground i progressive house stilovi su koje će u svojim izvedbama, između ostalih, predstaviti Richard Lowe, Miss Faith,Kosta Radman, Mike & Me, Iris Santo, Lorenzo, Drumelody, a na ovoj će se pozornici premijerno predstaviti i domaća pop rock grupa Vatra, koja će uz podršku Radiologyja zasvirati na malo drugačiji način. Najveće hitove grupe Vatra, domaći će posjetitelji moći čuti u elektroničkom ruhu, a kako to izgleda kad rokeri zasviraju na festival elektorničke glazbe, svi će se moći uvjeriti za samo nekoliko dana.

Na službenoj web stranici www.ultraeurope.com može se pronaći detaljan pregled svih dozvoljenih i nedozvoljenih stvari. Kako bi ulazak u stadion bio što jednostavniji i brži, a sigurnost svih posjetitelja na najvišoj razini, propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je ulaz dozvoljen. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ukoliko je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33×43 cm. Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene. Profesionalne foto i video kamere su zabranjene, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Trube, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala.

Ulaznice za sedmo izdanje festivala ULTRA Europe mogu se kupiti na prodajnim mjestima Tisak Media, putem sustava Ticketshop.hr te na službenoj web stranici. Sve ostale informacije mogu se pronaći i na službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime