Umjesto Premerua, Ivo Josipović u makarskom Turističkom vijeću

0

Prihodi Turističke zajednice grada Makarske ostvareni do 10. listopada ove godine veći su za 8 % od planiranih prihoda koji su iznosili 4.540.000 kn. -Prihod od boravišne pristojbe povećao se za 299.473 kn i iznosio je 2,9 milijuna kn, te u prijedlogu rebalansa iznosi 3,5 milijuna kn što će biti realno ostvarenje s obzirom na uplate i stanje duga. Prihod od turističke članarine planiran je u visini od 600.000 kn koliko je već do sada naplaćeno, a do konca godine će biti naplaćeno 650.000 kn. Imajući u vidu prihode koji se prenose iz prethodne godine u iznosu od 1.105.730 kn te ostale prihode, ukupan rebalans plana prihoda iznosi 5.285.730 kn- istaknuo je Tonči Lalić u uvodnom izlaganju prilikom usvajanja rebalansa proračuna TZ-a na drugoj redovnoj godišnjoj Skupštini Turističke zajednice grada Makarske održane danas u hotelu Meteor kojoj je nazočilo 17 članova. Lalić je potanko referirao za što se sve utrošio uprihodovani novac te koliko se u suradnji s Gradom radilo na svim poljima poboljšanja kvalitete turističke ponude na ovim prostorima.

Usvojen plan za 2015.- planirano 5,4 milijuna prihoda

Skupštinari Turističke zajednice grada Makarske na ovoj sjednici su jednoglasno usvojili Plan za 2015. godinu. Ukupni prihodi su planirani u iznosu od 5.400.000 kn od čega se 3.550.000 kn planira uprihodovati od boravišne pristojbe i 650 tisuća kn od turističke članarine. Uz golem angažman na uređenju atraktivnih javnih prostora i čišćenju podmorja u suradnji sa svim udrugama i institucijama u gradu koje rade na kvaliteti ukupnog turističkog proizvoda, Lalić je posebno istaknuo kako će se raditi na što čvršoj i boljoj suradnji s TZ-a Makarske rivijere osobito u pogledu zajedničkih nastupa na sajmovima, ali i na zajedničkim projektima. Tako sljedeće godine planiraju zajedno s Parkom prirode Biokovo uz dobivenu potporu Splitsko-dalmatinske županije i ministarstava urediti i obilježiti biciklističke staze duž cijelog podbiokovlja. -I dalje će se raditi i ulagati u projekte zabavnog, kulturnog, sportskog i ekoloških sadržaja, a sve s ciljem produljenja turističke sezone budući da je Makarska član PPS kluba- naglasio je Lalić. Dakako, radit će se i to raznim oblicima, na promidžbi i unapređenju kvalitete ponude.

Ivo Josipović član Turističkog vijeća grada Makarske

Nakon ostavke Slavka Premerua za novog člana Turističkog vijeća Makarske na drugoj redovnoj Skupštini, jednoglasno je izabran Ivo Josipović ispred grupacije turističkih agencija. Prethodno su članovi Skupštine prihvatili ostavku dosadašnjeg člana TV-a Slavka Premerua. Na suradnji mu zahvalio je Tonći Bilić, makarski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Makarske. Izrazio je nadu kako će i dalje aktivno surađivati u radu TZ-a na dobrobit makarskog turizma. Novom članu TV-a TZ grada Makarske Ivi Josipoviću zaželio je uspješan rad. Članove Skupštine je izvijestio kako je Ivo Josipović predložen od TV-a. Rođen je 1984., završio je srednju turističku školu i apsolvent je na zagrebačkoj školi za menagment, smjer agencijsko poslovanje. Inače, Josipović ima osam godina staža u turizmu, a sada je djelatnik Turist biroa Makarska, rečeno je na Skupštini. (Makarsko primorje)