Varaždinski župan Anđelko Stričak po mnogočemu je kontroverzan. Osim što je, naravno, HDZ-ovac, Stričak je kontroverzan i zbog svog nedoličnog ponašanja

U prethodnom članku smo naveli kako je u pijanom stanju sudjelovao u tučnjavi u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, kako ima ozbiljnih indicija i o obiteljskom nasilju, kako je izuzetno konfliktne naravi pa svojim neistomišljenicima prijeti izmišljanjem afera itd.

No, vratimo se na tučnjavu koja se dogodila u rujnu 2022.godine za koju je Anđelko Stričak tvrdio da je on žrtva i da je napadnut. Međutim, demantirala ga je javno objavljena snimka predmetne tučnjave iz koje se vidi da je upravo Stričak započeo tučnjavu u kojoj su u konačnici intervenirali policijski službenici. I tu nastaje jedan od problema. Stričak je policijskim službenicima prijetio i vrijeđao ih. Prema službenom policijskom izvješću, Stričak je počinio prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa odnosno službenih osoba prilikom vršenja službe (članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira). Kao da to nije bilo dovoljno, Stričak je prijetio i medicinskom osoblju Hitne pomoći koji su tom prigodom stigli na mjesto događaja.

Poznavatelji prilika u Varaždinu tvrde da Anđelko Stričak uživa određenu protekciju policijskog načelnika Predraga Benčića s kojim se navodno često sastaje. neki sumnjaju da Stričak od policije dobiva i povjerljive podatke s kojima kasnije može manipulirati.

Idemo dalje. Anđelko Stričak ne respektira ni državne odvjetnike koje javno naziva crvenim kmerima. Sklon laganju, nasilju, alkoholu, varaždinski župan, čini se, izgubio je mjeru i pravo je pitanje hoće li HDZ-ovi glasači iduće godine u svibnju dati glas osobi koja se, evidentno, ne zna ponašati.

Konačno, kao što odijelo ne čini čovjeka, tako ni diploma ne čini osobu uglađenom, inteligentnom, odmjerenom, obrazovanom. Rekli bi neki da čovjek može proći školu, ali škola kroz čovjeka ne mora. Je li tako i u slučaju Anđelka Stričaka, otkrivamo u sljedećem nastavku!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime