Redakcija portala Megamedia je u posjedu opsežne dokumentacije iz koje se naslućuju razmjeri političko-pravosudne hobotnice u Varaždinu i Varaždinskoj županiji

U narednim danima objavit ćemo detalje iz javno-političkog života HDZ-ovca Anđelka Stričaka, varaždinskog župana. U ratu je sa mnogima, ponajviše gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem (SDP) i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem (SDP). Optužbe između nositelja gradskih i županijske vlasti pljušte na sve strane.

Anđelko Stričak u medijima slovi kao kontroverzan. Tu “markicu” zaradio je zbog ozbiljnih optužbi za obiteljsko nasilje. I on i njegova supruga su više puta evidentirani u navodnim međusobnim sukobima, a spominju se i brojni drugi detalji koji su procurili u javnost direktno iz varaždinskog Centra za socijalnu skrb.

Kao da to nije dovoljno, Anđelko Stričak slovi kao kontroverzan i zbog “kafanske” tučnjave u Varaždinu kada je pijan vrijeđao policijske službenike. Tom prilikom je dobio i čašom u glavu, “zaradio” i deset šavova, a sutradan mu je u policijskoj postaji u krvi izmjereno preko dva promila alkohola.

Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina

Anđelko Stričak ostat će upamćen i po optužbama jedne djevojke koja je policiji tvrdila da ju je HDZ-ov župan pokušao silovati te da joj je prijetio. Kasnije se pokazalo da je riječ o lažnim optužbama, no to nipošto ne znači da je Anđelko Stričak oličenje poštenja. Naprotiv. O njemu mediji pišu kao nasilniku, osobi sklonoj incidentima. S takvim kvalifikacijama bi se sigurno mogli složiti Neven Bosilj i njegov stranački kolega i prvi suradnik Miroslav Marković. U više navrata su javno polemizirali sa Stričakom, no u mnogim medijima, pogotovo lokalnim, stječe se dojam kako je Stričak uvijek imao onu “zadnju”.

U prvom nastavku o Anđelku Stričaku, podsjetit ćemo na izjave Miroslava Markovića koji je na SDP-ovom stranačkom skupu rekao kako HDZ-ov župan, ujedno i nositelj u III. Izbornoj jedinici na listi HDZ-a prikuplja informacije iz županijskih ustanova. Tako prikupljenim informacijama navodno ucjenjuje, prijeti i na drugi način zloupotrebljava svoju političku poziciju.

– Jasno je da je HDZ podjarmio sve neovisne institucije i sada želi Hrvatsku pretvoriti u policijsku državu. To se jasno može vidjeti na primjeru HDZ-ovog župana Stričaka koji otvoreno priznaje da nam se ulazi u medicinske kartone i dosjee za političke progone. Što je sljedeće, izmišljanje dijagnoza i optužnica za politički progon? Pokazali smo na primjeru Varaždina kako možemo mijenjati grad i Hrvatsku. Ovo je povijesni trenutak. Hrvatska i njeni građani zaslužuju poštenu i sposobnu vlast. Svatko od nas mora napraviti svoj maksimum kako bismo zajedno promijenili Hrvatsku na bolje, kazao je 16.ožujka Miroslav Marković.

Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Varaždina

I sam varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj optužuje Stričaka i tvrdi kako mu ovaj prijeti da će ga zgaziti, uništiti, izmisliti 100 afera. Stričaku mnogi spočitavaju čudnovate spone sa načelnikom PU Varaždinske Predragom Benčićem s kojim se navodno često nalazi, a u SDP-u sumnjaju da HDZ-ov župan dobiva povjerljive informacije kojim manipulira.

Do redakcije portala Megamedia došle su informacije iz kojih proizlazi kako Anđelko Stričak uživa protekciju policije, sudova, odvjetništva i drugih institucija. Je li to točno? Otkrit ćemo objavljujući isključivo činjenice potkrijepljene pratećom dokumentacijom u nastavcima koji slijede. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime