Na  redakcijski mail pristiglo je danas poslijepodne pismo više pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Metkovića u kojem tvrde da je kod njih katastrofalno stanje, da se mimo zakona zapošljavaju osobe bliske čelnicima MOST-a.

Njihovo pismo objavljujemo u cijelosti: „Obraćamo vam se kako bi objavili vijest da je v.d. zapovjednik JVP Metković Nikica Zovko uskratio isplatu božićnica za 2016. godinu pripadnicima postrojbe, a isto tako odbio je povećati osnovicu plaće za 2%, temeljem potpisanog kolektivnog ugovora između vlade RH i sindikata državnih službenika i namještenika.

Napominjemo kako je isplata božićnica i povećanje osnovice plaće provedeno u svim postrojbama županije, a i RH. Dakle samovoljom jednog čovjeka koji se nalazi na radnom mjestu zapovjednika, za koje nema stručne uvjete (već je politički instaliran od strane Mostovske vlasti) uskraćuju se zakonom pripadajuća prava zaposlenicima JVP Metković.Iz istih razloga protiv njega je podnešena kaznena prijava za zlouporabu ovlasti i položaja.

Pored navedenoga stanje u JVP je u katastrofalnom stanju, vozila se ne održavaju, gorivo se ulijeva iz kanistara u vozila kako se ne bi imalo nikakve evidencije o trošku, zadnji kombinezoni nabavljeni su vatrogascima prije više od 5 godina, neznanjem političkih uhljeba u JVP Metković uništen je mijenjač auto cisterne koja je preko tri mjeseca van funkcije, tako da se sada raspolaže sa vozilom FAP 1314 starim preko 40 godina, cijevi za gašenje su totalno pohabane, tako da cure na sve strane, oprema se ne održava, nikakve vježbe niti obuke se ne održavaju.

Trenutna gradska vlast namjerava uništiti JVP Metković do kraja nepotističkim zapošljavanjem svojih stranačkih poslušnika na način da ih se primi u radni odnos na neodređeno vrijeme, a da za to nisu osigurana sredstva u državnom proračunu,već se obećavaju sredstva iz lokalnog proračuna koja se u slučaju promjene vlasti uvijek mogu ukinuti u slučaju da mogući novi gradonačelnik ne želi na ovaj način financirati novozaposlene( radi se o iznosu oko 600.000 kn godišnje, a zaposlen je rođak Nikole Grmoje-na protuzakonitom natječaju i namjerava se između ostaloga zaposliti i zet Bože Petrova), time će se JVP dovesti u situaciju da neće moći isplaćivati plaće.

Međutim politika je izgleda jača od svih zakona u ovoj zemlji, jer će uhljebljivanjem svoje poslušnike vezati za sebe.“.
Vatrogasci Metkovića

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime