Grupa vatrogasaca JVP Metković obratila se pismom redakciji portala Megamedia u kojem su iznijeli svoje probleme, ali i nezadovoljstvo svojim zapovjednikom

Zapovjednik JVP Metković Nikica Zovko

U pismu navode kako ni ove godine metkovski vatrogasci neće dobiti božićnice koje su zagarantirane zakonom i kolektivnim ugovorom. Smeta im i što nisu dobili regrese kao i darove za djecu, a za to najviše krive svog zapovjednika Nikicu Zovka.
– Za isplate božićnica za 2016. kao i jubilarnih nagrada pristižu sudske presude u korist radnika na koje se zapovjednik JVP uredno žali iako je razvidno da navedena prava regulirana kolektivnim ugovorom i kao takva neosporno nam pripadaju.Uz to smo jedini vatrogasci JVP u našoj županiji kojima to nije isplaćeno. Zanima nas kakva smo mi to država kad jedan nesposobni zapovjednik uz nijemo promatranje gradske uprave može na ovaj način nekažnjeno kršiti zakon i osporavati zakonsku isplatu prava vatrogasaca, navode u pismu metkovski vatrogasci.
Na kraju pisma se ironično zahvaljuju „hrvatskoj državi koja je uzdizala vatrogasce kao heroje tijekom prošlog ljeta,u požarima na području Makarske i Splita na kojima smo i sudjelovali,HVALA za neisplaćene božićnice, regres, dar za djecu, jer kad treba gasiti heroji smo, a kad trebamo ostvariti svoja prava onda smo ničiji…..hvala. Svoje pravo ostvarit ćemo na sudu uz kamate,sudske i odvjetničke troškove koje će bespotrebno biti potrošena“, zaključuju u svom pismu vatrogasci grada Metkovića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime