Umjesto da svoje novce troše na tiskanje rokovnika i kupovinu skupih darova za poslovne partnere, makarski poduzetnici Anto Čović i Milivoj Kujundžić odlučili su nagraditi ispostavu Hitne medicine Makarska

Opeklinski setovi čine nadstandardnu opremu makarske ispostave Hitne medicine

Kako doznajemo od voditelja ispostave Hitne medicine Makarska, Podaca, Vrgorac i Šestanovci, dr. Mate Kasala, poduzetnici Anto Čović i Milivoj Kujundžić kupili su boju kojom će se prebojati zeleni zidovi u nebesko plavu. Prije ove dvojice poduzetnika, makarskoj ispostavi pomogli su i drugi Makarani, mahom poduzetnici. Tako je među prvima važnost unaprijeđenja medicinske skrbi prepoznala tvrtka VINC MORNAR d.o.o,  a onda i Hoteli Makarska d.d., “MARINA”, obrt za ugostiteljstvo u vlasništvu Ivice Bućana koji je donirao dva opeklinska seta čime je dodatno osuvremenio tzv. nadstandard. Riječ je o opeklinskom kitu na bazi srebrnih obloga kojima se u inicijalnoj trijaži može puno više pomoći pacijentu. Pomogla je i tvrtka LUMNIA TURIZAM d.o.o., PRINCIPE j.d.o.o.
– Ispostava u Makarskoj dobro je opremljena standardnom opremom i mi u svakom trenutku možemo pacijentu pružiti adekvatnu medicinsku pomoć, ali želimo da pored standardne opreme imamo nadstandard, kazao nam je dr. Mate Kasalo.

Novouređena trijažna sala i prostorija za pohranu lijekova i sanitetskog materijala

Ljetos su se u makarskoj ispostavi Hitne medicine počele događati pozitivne promjene, u dogovoru s Gradom Makarskoj, osigurano im je tri parkirna mjesta, nabavljen je i Life pack defibrilator vrijedan 150 tisuća kuna, a u siječnju, kako doznajemo, stižu i nova dobro opremljena sanitetska kola vrijedan čak 550 tisuća kuna!
– Zavod za hitnu medicinu Splitsko-Dalmatinske županije osim nabavke defibrilatora i interventnog vozila, platio je i adaptaciju trijažne sale i prostorije za pohranu lijekova i sanitetskog materijala, a vrijednost radova je 30 tisuća kuna, burobran s zamjenom stakala vrijedan 3.500 kn, kazao nam je dr. Kasalo.

Life pack defibrilator vrijedan 150 tisuća kuna

Vidjevši nastojanja dr. Kasala da makarsku Hitnu pomoć unaprijedi u jednu od najboljih u Dalmaciji, građani su prepoznali važnost i poput Ante Čovića i Milivoja Kujundžića su htjeli na neki način i sami doprinijeti.
– Anto Čović i Milivoj Kujundžić su izrazili želju pokloniti nam dva opeklinska seta i ja im zahvaljujem kao i svima ostalima koji žele zajedno s nama podignuti ljestvicu kvalitete medicinske pomoći na višu razinu, a zahvaljujem se i našim pacijentima koji su prepoznali potrebe službe koja obavlja tako odgovornu i tešku zadaću s ciljem unaprijeđenja i održivosti neodgodive hitne zdravstvene zaštite, zaključio je dr. Kasalo.

Novi burobran…

Milivoj Kujundžić nam je kazao kako svake godine donira u dobrotvorne svrhe te da uvijek vodi računa o interesu grada i građana Makarske, a ove godine je odlučio donirati ispostavu Hitne medicine Makarska.
Anto Čović također svake godine pomaže svoje sugrađane i kaže da je uvijek spreman pomoći vatrogascima, Hitnoj pomoći, dobrovoljnim darivateljima krvi i svima ostalima koji su na usluzi građanima Makarske.

Umjesto dosadašnje unutarnje zelene boje, zidovi će uskoro biti prebojani u nebesko plavu…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime