Nakon što se prošli tjedan raspala koalicija HDZ – HSP AS u Općini Škabrnja, uz obrazloženje kako se oporbeni vijećnici ne slažu s inicijativom koju je pokrenuo načelnik Nediljko Bubnjar iz redova HDZ-a o pripajanju Biljana Donjih Općini Škabrnja, na površinu je “isplivala” informacija koja govori kako se ta koalicija “drmala” još prošlo ljeto.

Neslaganja među koalicijskim partnerima najviše su pogodila dvojicu mještana Prkosa, od kojih je jedan ostao bez spremišta za sijeno, a drugi bez sijena, zato što vatrogasci nisu izišli na vrijeme ugasiti požar koji je izbio u sjeniku jednoga od njih. Vatra se ubrzo proširila i na sijeno njegova susjeda, sve je završilo kaznenom prijavom Općinskom državnom odvjetništvu koje još uvijek nije odlučilo o podizanju optužnice u ovom slučaju. (Zadarski list)

Prema neslužbenim informacijama, mjesni “starčevićevci” iz DVD-a Škabrnja, koji su prethodno željeli smjenu predsjednika DVD-a, koji je iz redova HDZ-a, odbili su odraditi posao zbog političkih razloga. Potvrdu o neizlasku škabrnjskih vatrogasaca daje i tadašnje službeno izvješće, u kojem piše da su na intervenciju izašli benkovački vatrogasci, ali ne i škabrnjski. Benkovčani na terenu nisu djelovali, jer je već izgorjelo što je moglo izgorjeti.

Detalje o tome protiv koga se sve vodi istraga, odnosno tko su svjedoci, a tko osumnjičenici, nismo uspjeli službeno dobiti jer su prema zakonu svi takvi podaci tajni sve dok se istraga ne okonča.

No na naš upit o istrazi vezanoj uz neizlazak članova škabrnjskog DVD-a na intervenciju lani, koncem ljeta u Prkosu, Marijana Stipić, općinska državna odvjetnica, izvijestila nas je da su u konkretnom predmetu izvidi u tijeku i da još uvijek nije donesena državnoodvjetnička odluka.